Liderul PDL Suceava: E primavara, dar in municipiu cenusiul a luat locul verdelui


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, că deşi este primăvară, verdele care ar fi trebuit să-i bucure pe suceveni este acoperit de cenuşiul care, de la an la an, acoperă oraşul.

Bălan a arătat că verdele nu înseamnă doar o tufă de boscheţi, o iarbă ofilită la câteva zile de la plantare sau pomi verzi care se usucă după două luni.

ioan balan 3

El a mai spus că primăvara nu înseamnă nici florile plantate în parcuri care se regăsesc apoi în mâinile unor cetăţeni ce le vând prin intersecţii în lipsa unei poliţii comunitare ferme.

Bălan a arătat că Sucevei îi lipseşte viziunea pe termen lung  în ceea ce priveşte o arhitectură urbană modernă în domeniul spaţiilor verzi şi că aceasta nu se poate rezuma doar la a planta tei sau salcâmi.

„Nouă ne trebuie o strategie pentru 20 de ani pentru spaţiul verde al oraşului pentru că verdele lipseşte şi din parcuri şi  dintre blocuri. Cenuşiul a luat locul verdelui”, a mai declarat Ioan Bălan.

El a menţionat că este împotriva pedepsirii viitorului cu motivaţia că nu există spaţiu suficient pentru crearea de zone verzi.

Ioan Bălan a anunţat că PDL Suceava se va implica prin consilierii municipali pentru ca în Consiliul Local să fie adoptată o strategie de înverzire a municipiului astfel încât anul viitor, de la venirea primăverii, în oraş verdele să înceapă să acopere cenuşiul betoanelor.


Intră acum și în grupul de