Partidul Verde Suceava ingrijorat de viitorul Salinei Cacica


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde filiala Suceava a atras, duminică, atenţia pericolului ca sarea provenită de la mina Cacica să dispară de pe mesele românilor din cauza ipsei fondurilor pentru investiţii în retehnologizare, ceea ce va duce la un cost de producţie ridicat şi va face nerentabilă extracţia de sare din mina Cacica.

salina cacica

Potrivit unui comunicat al PV Suceava, istoria extracţiei de sare de la Cacica datează din 1798 şi este strâns legată de istoria Bucovinei, iar gustul sării de la Cacica în decursul anilor, a fost apreciat de toată Europa, făcând din sarea de la Cacica un brand.

„Acest lucru a fost înţeles şi de aşa zişii comunişti, care au investit constant în zona Cacica. Să nu uităm că sarea de la Cacica în afară de utilizarea ei in domeniul gastronomic, mai este utilizată şi în zona terapeutică, fâcănd adevărate minuni bolnavilor de plâmăni sau celor cu insuficenţă respiratorii”, se arată în comunicat.

PV Suceava atrage atenţia că dacă nu se vor îndrepta lucrurile la mina Cacica, în afara de sistarea extracţiei de sare, efectiv de oprirea unei părţi a continuităţii istoriei din Bucovina, vor ajunge şomeri un număr de aproximativ 100 de persoane, iar speranţa în zona Cacica de a găsi o slujba este foarte mică.

“Noi, verzii suceveni, facem un apel către parlamentarii suceveni, către preşedintele CJ Suceava, către actualul prim-ministru al României, Victor Ponta, care are origini din zona Cacica, cu alte cuvinte îi curge prin vene sânge bucovinean, în a găsi o soluţie pentru a salva situaţia de la Cacica. Este un mare păcat ca o tradiţie a bucovinenilor să fie stopată sau sistată”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de