Ioan Balan: Premierul Victor Ponta nu a mai eliminat cele 70 de taxe care nu sunt necesare


Intră acum și în grupul de

Liderul PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a atras atenţia, joi,  că prim ministrul  Victor Ponta a uitat să elimine cele 70 de taxe despre care spunea, în urmă cu o săptămână, că le va anula în prima şedinţă de guvern.

Potrivit lui Bălan, premierul Victor Ponta nu poate fi luat în serios şi a arătat că acesta, săptămâna trecută, atrăgea atenţia, în şedinţa de guvern, ministrului de Finanţe, ca până la şedinţa de săptămâna aceasta să prezinte o soluţie pentru eliminarea celor 70 de taxe identificate ca nefiind necesare.

ioan balan 2

Liderul PDL a menţionat că a constatat că nu s-a întâmplat nimic.

„Deşi e o şmecherie ieftină prin care Victor Ponta încerca să arate românilor că dacă a introdus 37 de noi taxe, va anula un număr aproape dublu de taxe, nici aceasta nu a fost pusă în practică. Premierul evită să spună că cele 37 de noi taxe reprezintă 3,5 miliarde de euro la buget, în timp ce cele 70 de taxe vechi ce ar trebui anulate reprezintă 300.000 de euro”, a declarat Ioan Bălan.

Deputatul democrat liberal a subliniat că că firmele româneşti fac, în medie, 39 de plăţi în contul taxelor şi contribuţiilor, în timp ce media în ţările UE este de nouă plăţi, iar toate aceste taxe îngreunează bunul mers al afacerilor.

„Inclusiv prin impozitul forfetar, Guvernul nu vine cu o soluţie care să sprijine afacerea, ci să o îngroape. De exemplu, un restaurant, indiferent dacă e în centrul Capitalei sau în Vereşti, are acelaşi impozit în condiţiile în care cele două locaţii nu sunt comparabile”, a spus Bălan.

Vicepreşedintele PDL susţine că politica socialistă actuală a arătat că nu e o virtute să fii un bun platnic şi că evaziunea a atins cotele cele mai înalte.

„Faptul că Guvernul nu reuşeşte prin Ministerul de Finanţe să-şi realizeze obiectivele în ceea ce priveşte colectarea determină să pună noi biruri celor corecţi”, a mai spus Ioan Bălan.

El a arătat că toată această politică greşită îndepărtează guvernul de a-şi realiza obiectivul anunţat în urmă cu doi ani de înfiinţare a unui milion de locuri de muncă.

„După ce şi-au angajat clientela politică, din milionul promis mai au de înfiinţat vreo 970.000 de locuri de muncă”, a conchis Bălan.


Intră acum și în grupul de