Deputatul Băișanu a dat asigurări conducerii PNL că Suceava va scoate un scor bun pe 25 mai


Intră acum și în grupul de

Şeful campaniei electorale al PNL, Marian Petrache a fost pus la punct de liderul organizației județene Suceava a PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, în legătură cu rezultatele pe care PNL Suceava le are.

Cei doi s-au contrazis, duminică, pe scena Casei Culturii din Suceava, în timpul unei adunări electorale a partidului în legătură cu performanţele obţinute de organizaţia PNL Suceava, invitatul liberalilor suceveni ținând neapărat să atragă atenția asupra a ceea ce el a numit nevoia de voturi pentru PNL.

P5039293

Marian Petrache a spus în cadrul discursului său în faţa acelor câtorva sute de membri PNL că Suceava este un judeţ extrem de important în economia votului final din 25 mai pentru că are peste 550.000 de electori. El a arătat cu nemulțumire că în cele 114 localităţi sunt doar 13 primari liberali, ceea ce înseamnă, în opinia domniei sale, că organizaţia nu a făcut performanţă.

Petrache a mai declarat că PNL poate obţine 40 sau chiar peste 50 % din voturi în unele judeţe din ţară, dar că e vorba despre judeţe mici, cu număr redus de locuitori în timp ce Suceava este un judeţ mare şi a anunţat că va reveni la Suceava cu o săptămână înaintea alegerilor europarlamentare pentru a pregăti ziua votului.

Pe de altă parte, liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Ștefan  Băişanu, l-a contrazis vehement dar elegant pe Marian Petrache şi a arătat că performanţa PNL Suceava constă şi numai în faptul că la alegerile locale din 2012 Gheorghe Flutur, care este un important lider PDL, nu a fost reales preşedinte al CJ Suceava.

El a subliniat că doar negocierile cu PSD au făcut ca preşedintele CJ Suceava să fie acum un membru PSD şi nu un liberal.

Totodată, Băişanu a explicat că PNL are acum 13 primari, dar că înainte de alegerile din 2012 avusese doar cinci.

„Zestrea PNL a crescut simțitor”, a mai spus la final Alexandru Băişanu.

Marian Petrache a revenit la microfon şi a arătat că PNL Suceava nu şi-a îndeplinit ceea ce şi-a asumat la începutul campaniei pentru alegerile europarlamentare în ceea ce priveşte strângerea de semnături de susţinere a listei de candidaţi.

Ulterior, într-o conferinţă de presă, Alexandru Băişanu a recunoscut că organizaţia PNL Suceava a trimis cu întârziere un număr de circa două mii de semnături de susţinere pentru lista de candidaţi a dat asigurări conducerii centrale a partidului și liderului PNL la nivel național, Crins Antonescu, care era de față la eveniment, că Suceava va avea rezultate cu mult peste așteptările șefului de campanie a partidului.


Intră acum și în grupul de