Orest Onofrei: Rovana Plumb sa vina la Marginea si sa explice de ce oamenii risca sa fie inundati, nu sa mearga la Hora la Bucsoaia


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreşedintele PDL Suceava, Orest Onofrei, a declarat, joi, că sistarea investiţiilor în ceea ce priveşte regularizarea unor cursuri de apă în judeţul Suceava ar putea pune în pericol unele lucrări deja efectuate dar şi locuinţele oamenilor.

Onofrei a spus că din punctul de vedere al investiţiilor, Bucovina pare să fie un judeţ îngheţat, iar faptul că există investiţii începute şi neterminate ar putea avea efecte adverse.

inundatii marginea resized

El a exemplificat cu situaţia înregistrată joi, în urma ploilor torenţiale, în comuna Marginea, unde o investiţie de regularizare a unui curs de apă, începută în urmă cu doi ani, este abandonată şi a creat probleme.

Onofrei a spus că în urma inundaţiilor din 2010, când un pod peste drumul naţional a fost rupt de ape, s-a stabilit ca măsură de prevenire a unor noi situaţii similare, executarea unei investiţii de regularizare a cursului de apă.

„Investiţia este foarte bună pentru a se evita o nouă viitură care să ducă la ruperea podului”, a spus Onofrei care a menţionat că o parte din lucrări au fost executate, dar că de doi ani nu au mai fost alocaţi bani.

Prim vicepreşedintele PDL Suceava a spus că în urma inundaţiilor din 2010 s-a început o investiţie de regularizare a cursului de apă prin Fondul de Mediu, dar totodată s-a executat şi o lucrare suplimentară, ce a fost finalizată, care include un nou canal care să preia debitul suplimentar în caz de inundaţii şi care e pusă în pericol dacă investiţia iniţială nu se finalizează.

El a arătat că investiţia se face prin Fondul de Mediu, iar primarul încearcă de doi ani să obţină finanţarea în continuare, iar în urma ploilor torenţiale de joi s-a constatat că în amonte de lucrările executate malurile râului s-au rupt.

„Fostul ministru al Mediului, Rovana Plumb, care nu a dat finanţare pentru acest proiect, văd că vine la Hora Bucovinei la Bucşoaia. Mai bine ar veni la Marginea să le explice oamenilor de ce nu a dat banii pentru continuarea lucrărilor ca să fie azi puse în pericol casele oamenilor şi ceea ce s-a lucrat până acum”, a mai declarat Onofrei.


Intră acum și în grupul de