Petro Porosenko a luat majoritatea voturilor la sectia organizata la Consulatul General al Ucrainei la Suceava


Intră acum și în grupul de

PorosenkoLa secţia de votare organizată la Consulatul General al Ucrainei la Suceava au votat 28 din cei 128 de ucraineni înscrişi în listele electorale, a declarat consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko.

În urma numărătorii voturilor, 23 de voturi au fost pentru Petro Poroşenko, alte două pentru Iulia Timoşenko, tot două voturi a primit şi Yuriy Boyko, iar un vot Anatoli Hritenko.

La secţia de votare organizată la Consulatul General al Ucrainei la Suceava au putut vota cetăţeni ucraineni cu domiciliul în judeţele arondate acestul consulat, respectiv Suceava, Maramureş, Botoşani, Neamţ, Cluj, Satu Mare, Băcău, Sibiu, Vaslui, Vrancea, Covasna şi Harghita.

Miliardarul Petro Poroşenko se clasează pe primul loc în scrutinul prezidenţial din Ucraina, cu 55,9%, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Potrivit sondajelor de tip exit-poll, fostul premier Iulia Timoşenko a obţinut 12,9% din voturi.

 Dacă estimările la ieşirea de la urne vor fi confirmate de rezultatele oficiale, Poroşenko va deveni preşedinte al Ucrainei din primul tur de scrutin.

Peste 36 de milioane de alegători au fost chemaţi la urne în Ucraina, în cadrul unui scrutin prezidenţial anticipat desfăşurat pe fondul conflictului separatist din sud-estul ţării.

 La ora 15.00, rata de participare la vot era de 38,5 la sută.

Primele rezultate oficiale sunt aşteptate la ora 24.00 (24.00, ora României).


Intră acum și în grupul de