Catalin Nechifor: In CJ Suceava se face administratie si nu politica


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD şi al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marţi, că PNL nu a anunţat că a rupt majoritatea cu PSD din CJ Suceava şi că nu ştie care va fi numărul de consilii locale din judeţ unde astfel de situaţii se vor putea înregistra. „Vom vedea. La PNL lucrurile se schimbă de la o zi la alta”, a spus Nechifor.

Nechifor a fost întrebat într-o conferinţă de presă dacă a discutat cu PPDD pentru a încheia un protocol în Consiliul Judeţean, acesta arătând că nu a fost nevoie în condiţiile în care activitatea deliberativului este asumată de toate grupurile politice.

catalin nechifor

El a explicat că de la începutul acestui mandat, din vara anului 2012, CJ Suceava a funcţionat foarte bine în condiţiile în care fiecare grup politic are reprezentare în structurile de conducere, comisiile de specialitate având ca preşedinţi membri de la PSD, PNL, PDL şi PPDD.

Nechifor a mai declarat că deşi legea nu prevede, a fost constituit un comitet al liderilor grupurilor politice din CJ Suceava care discută ordinea de zi şi care a asigurat o activitate fluentă a acestui for decizional. „Lucrurile sunt asumate şi discutate de toate grupurile şi de aceea aveam 98 la sută din decizii luate cu unanimitate”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a adăugat că şi în cazul hotărârilor care au nevoie de o majoritate de două treimi se discută înainte proiectul de hotărâre, iar dacă nu întruneşte unanimitatea grupurilor politice preferă să nu fie programat spre dezbatere ci să fie refăcută documentaţia astfel încât să fie acceptată de toţi consilierii judeţeni. „Aceste hotărâri care trebuie adoptate cu majoritate de două treimi sunt foarte importante şi de aceea consider că trebuie luate de toţi consilierii judeţeni”, a spus Nechifor care a menţionat că în CJ Suceava se face administraţie şi nu politică.

El şi-a exprimat încrederea că acest mod de lucru transparent va continua să funcţioneze în CJ Suceava şi că dacă PDL şi PNL vor dori altfel, va lua act de această nouă situaţie.

În Consiliul Judeţean Suceava, PSD şi PNL au avut majoritate la limită de 19 voturi, la care se adaugă trei voturi ale PPDD, care a votat alături de PSD de la constituirea Consiliului Judeţean.

 După ce USL s-a rupt, PNL a votat alături de PSD, la acea vreme liderul liberal Alexandru Băişanu spunând că nu intenţionează să modifice majorităţile constituite în urma votului pentru a nu afecta bunul mers al administraţiei publice locale.

 În Consiliul Judeţean Suceava, condus de liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, PNL şi PSD au câte un vicepreşedinte.

 PDL are 14 locuri de consilier judeţean, iar alături de cei opt consilieri judeţeni PNL ar avea o majoritate consolidată în CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de