Conduceri bicefale, sau paritare in judete in urma fuziunii PNL-PDL


Intră acum și în grupul de

Comisiile de negociere ale liberalilor şi democrat-liberalilor care discută despre modul în care va funcţiona viitorul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL au în calcul două variante de stabilire a conducerii partidului în teritoriu.

Astfel, potrivit unor surse convergente din cele două formaţiuni, una dintre variantele luate în calcul este ca organizaţiile judeţene ale noului partid să fie conduse, fie de un reprezentant PNL fie de unul PDL. Astfel, potrivit surselor citate, pentru zona nord est se discută ca organizaţiile Suceava, Neamţ şi Vaslui să fie conduse de câte un reprezentant PDL, în timp ce Botoşani, Iaşi şi Bacău, de câte un reprezentant al PNL.

pnl pdl

O altă variantă luată în calcul este şi ca până la alegerile locale, în fiecare organizaţie să fie o conducere bicefală, asigurată de preşedinţii PNL şi PDL din fiecare filială sau organizaţie.

„Nimic nu este bătut în cuie. Se aşteaptă însă deciziile Congresului PNL din 27-28 iunie”, a spus sursa citată care a precizat că după acest congres va exista o primă decizie aprobată de cel mai înalt for al unuia dintre partidele implicate în acest proces de fuziune.

Totodată, după 1 iulie se va acţiona accelerat pentru punerea de acord a celor două formaţiuni în ceea ce priveşte procesul de fuziune şi modul în care acesta se va face.

Sursele citate nu au exclus ca viitoarele conduceri să fie un mixt, între conducere bicefală la organizaţia centrală şi cele judeţene şi conducere paritară în organizaţiile locale.


Intră acum și în grupul de