Deputatii Dumitru Pardau si Radu Surugiu au anuntat ca demisioneaza din Biroul Teritorial al PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

 

dumitru pardau 2

Din cauza rezultatului extrem de slab obţinut de PNL Suceava, 9,7 la sută, la ultimele alegeri, întreg biroul judeţean de conducere şi preşedintele organizaţiei, deputatul Alexandru Băişanu, nu mai sunt legitimi, este de părere deputatul liberal Dumitru Pardău. „Domnul Băişanu a reuşit performanţa să obţină în zona de care a răspuns un scor între 6 şi 7 la sută”, a spus Pardău.

Potrivit parlamentarului PNL, dacă din calculul scorului electoral judeţean al PNL ar fi excluse organizaţiile care au obţinut rezultate bune şi cu ale căror conduceri Alexandru Băişanu nu se înţelege, rezultatul real ar fi de 6,5 la sută. „Mai rău nu se poate. Proasta organizare a campaniei electorale, stilul abuziv, părtinitor şi total rupt de realitatea din teritoriu la care se adaugă lipsa de caracter în relaţia cu colegii care au obţinut rezultate bune mă fac să cred că pe Băişanu nu-l interesează decât chestiunile personale”, a spus Dumitru Pardău.

El a apreciat că liderul organizaţiei judeţene tratează PNL Suceava ca pe propria moşie. „Dacă m-aş coborî la stilul lui de comunicare ar trebui să-i spun: JOS LABELE DE PE  PNL Suceava!”, a mai declarat Pardău.

El consideră că Alexandru Băişanu este nelegitim în faţa oamenilor atât timp cât se crede liderul opoziţiei sucevene care îşi menţine soţia în funcţia de director general al Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.

Deputatul Dumitru Pardău a declarat că demisionează din calitatea de membru de drept al Biroului Teritorial al PNL Suceava. El a mai ţinut să precizeze că rămâne în PNL, susţine candidatura la preşedinţia partidului a lui Klaus Iohannis, dar că nu se regăseşte în organizaţia judeţeană condusă de Alexandru Băişanu.

 

radu surugiu 4

 

La rândul său, deputatul Radu Surugiu a declarat că liderul PNL Suceava confundă organizaţia cu un SRL. „Cred că domnul Băişanu confundă PNL Suceava cu un fel de Societate cu Răspundere Limitată în care domnia sa taie şi spânzură, dar nu este responsabil de nimic. Ori domnule Băişanu, ţin să vă înştiinţez că PNL nu este un SRL, nu este un PFA, nu este o SA, ci este un partid istoric, un partid demn, un partid care şi-a croit un nume prin lideri, prin asumarea responsabilităților, dar şi prin verticalitate, lucru demonstrat şi de preşedintele Crin Antonescu”, a spus Surugiu.

 El a arătat că a fost dezamăgit că la ultima Delegaţie Permanentă s-a dezis de Crin Antonescu, omul pe care l-a susţinut cu tărie de atâtea ori şi datorită căruia a ajuns deputat, „fără o urmă de regret” şi fără a avea minima decenţă să privească în propria ogradă şi să evalueze rezultatul dezastruos, în special din colegiul electoral unde a fost ales deputat. „Observ că în PNL condus de Băişanu matematica funcţionează invers, cei cu rezultate slabe sunt premiaţi, cei cu rezultate peste media partidului sunt penalizaţi”, a mai spus Surugiu.

 El a menţionat că susţine proiectele PNL la nivel naţional şi candidatura lui Klaus Iohannis, dar că se dezice de acţiunile şi de modul de a face politică a cetăţeanului Ştefan Alexandru Băişanu. „Demisionez pe această cale din calitatea de membru de drept al biroului judeţean al PNL Suceava şi susţin asumarea răspunderii prin demisie a celor ce se consideră responsabili pentru rezultatele obţinute în urma acestor alegeri”, a mai spus deputatul liberal Radu Surugiu.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, nu a putut fi contactat el participând la o întâlnire cu reprezentanţi ai PDL Suceava legată de modul în care vor coopera cele două organizaţii în perioada următoare.

 Din delegaţia PNL Suceava prezentă la aceste negocieri au fost înlocuiţi Dumitru Pardău şi Radu Surugiu, cu senatorul Vasilica Steliana Miron şi cu primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură.


Intră acum și în grupul de