PNL Suceava risca sa piarda mai multi viceprimari daca schimba majoritatile alaturi de PDL


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava se află între ciocan şi nicovală în judeţul Suceava unde are, în localităţi şi în Consiliul Judeţean majorităţi constituite împreună cu PSD de după alegerile din 2012, când ambele partide formau USL.

În urma deciziei de fuziune PNL cu PDL, liderii organizaţiilor sucevene s-au întâlnit, vineri, la Conacul Domnesc, unde au stabilit ca primă acţiune a colaborării, modificarea majorităţilor în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean.

Aceasta ar însemna ca acolo unde PNL şi PDL au împreună majoritatea consilierilor locali, viceprimarii PSD să fie înlocuiţi cu membri ai PDL sau PNL.

baisanu si nechifor 1

Totodată, în Consiliul Judeţean Suceava, ar urma să fie înlocuit vicepreşedintele Alexandru Rădulescu, membru PSD.

În aceste condiţii, social-democraţii ar pierde mai multe poziţii cheie din administraţia locală şi judeţeană suceveană.

Surse convergente din mediul politic au declarat că PSD Suceava a avertizat PNL că dacă va modifica majorităţi şi va înlocui viceprimari PSD cu sprijinul PDL, să se aştepte ca în localităţile unde PSD are majoritate, viceprimarii liberali vor fi înlocuiţi.

Situaţia va determina ca PNL să tărăgăneze schimbarea majorităţilor în consiliile locale şi Consiliul judeţean solicitată de PDL, sau chiar refuzul liberalilor de a modifica actualul cadru politic.

Surse politice au mai declarat că atât la Consiliul Judeţean Suceava cât şi la Consiliul Municipal Suceava şi în alte consilii locale din judeţ, pentru funcţiile deţinute în prezent de PSD se propun candidaţi atât din partea PNL cât şi a PDL, urmând ca în urma negocierilor să fie desemnaţi câte unul pentru fiecare poziţie care să fie susţinut de ambele partide.

 


Intră acum și în grupul de