Conditii aproape imposibile cerute de PNL Suceava la negocierea noilor majoritati cu PDL


Intră acum și în grupul de

PNL Suceava a pus condiţii aproape de neacceptat pentru PDL la negocierea formării de noi majorităţi în Consiliul Judeţean Suceava şi în consilii locale din judeţ.

Potrivit unor surse politice, la negocierile care s-au desfăşurat vineri între organizaţiile PNL şi PDL Suceava, delegaţia liberalilor a fost de acord cu formarea de majorităţi noi în consiliile locale din judeţ, dar cu condiţia ca funcţiile care vor fi obţinute prin îndepărtarea reprezentanţilor PSD din aceste consilii, să fie distribuite în mod egal între PNL şi PDL, neţinând cont că în respectivele localităţi PNL ar deţine funcţii.

pnl pdl

Astfel, sursele citate, au arătat că pentru Primăria Suceava, PNL ar fi solicitat ca şi cea dea doua funcţie de viceprimar, cea ocupată de Gavril Varvara să revină tot unui liberal în condiţiile în care cealaltă funcţie de viceprimar e ocupată de liberalul Ovidiu Doroftei.

Această condiţie poate fi cu greu acceptată de PDL care deţine zece locuri în CL Suceava şi reclamă funcţia de viceprimar.

Sursele au mai arătat că PNL şi-a exprimat disponibilitatea să renunţe la acest acest post de viceprimar, dacă, PDL va oferi PNL cel de-al doilea post de vicepreşedinte al CJ Suceava, cel ocupat de Alexandru Rădulescu-PSD, deşi PNL deţine un post de vicepreşedinte al CJ Suceava prin Ilie Niţă.

PDL consideră că pretenţiile PNL sunt prea mari în condiţiile în care democrat liberalii au cei mai mulţi consilieri municipali şi consilieri judeţeni şi revendică ambele funcţii, atât cea de viceprimar al Sucevei pentru Lucian Harşovschi şi cea de vicepreşedinte al CJ Suceava pentru Sorina Barbu.

Liberalii nu au avansat nume pentru cele două funcţii, dar au subliniat în negocieri că ceea ce au obţinut în urma alegerilor locale când au candidat împreună cu PSD în USL şi că funcţiile care se vor elibera prin crearea de noi majorităţi să fie împărţite de cele două formaţiuni ca parteneri egali.

De remarcat este că PSD Suceava a atras atenţia liberalilor să nu modifice actuala structură din administraţia locală suceveană dacă îşi doresc să-şi menţină posturile ocupate în multe localităţi.

Surse din PSD Suceava au arătat că în multe localităţi, liberalii au obţinut funcţii de viceprimar cu sprijinul PSD, iar dacă se vor schimba majorităţi, liberalii din aceste funcţii vor fi înlocuiţi.


Intră acum și în grupul de