Liderul TSD Suceava, prezent la „Academia Europeana pentru Tineri Lideri Politici”


Intră acum și în grupul de

Președintele Tineretului Social Democrat Suceava, Solcan Alexandru, a participat în perioada 27 – 29 iunie la „Academia Europeană pentru Tineri Lideri Politici”, acțiune organizată de Centrul Român de Politici Europene în parteneriat cu Petrom.

Potrivit Biroului de Presă al PSD Suceava, evenimentul a strâns reprezentanți al Organizațiilor de Tineret din fiecare partid politic din România.

Printre subiectele abordate în cadrul acestei întâlniri s-a numărat: ”Investiții în Sectorul de Energie European. Factori și Beneficii” susținut de Prof. Giacomo Luciani, Co-Director al Masterului Executiv în Leadership-ul Internațional în Petrol și Gaz în cadrul  Institutului Universitar de Studii Internaționale și Dezvoltare.

alexandru solcan

Un alt subiect adus în discuţie a fost „Fiscalitate și atragerea investițiilor în România”, moderat de Adrian Măniuţiu, realizator Income Magazine, având ca invitați pe Gabriel Biriş, partener fondator Biriş Goran, Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal, prof.univ.dr. Nicu Marcu, şi pe Alexandru Maximescu, director Afaceri Publice si Reglementar, Petrom.

“Ca tineri este foarte important să fim documentați despre ceea ce se întâmplă la nivel european, chiar despre subiectul de energie. Este responsabilitatea noastră ca tineri politicieni să cunoaștem și să informăm lumea despre ce se întâmplă la nivel european, în special despre activitatea  europarlamentarilor TSD,” a declarat președintele Tineretului Social Democrat Suceava, Alexandru Solcan.

În închiderea evenimentului a avut loc o dezbatere cu tema “Perspective asupra priorităţilor României la Bruxelles în următorii cinci ani” dezbătută de tinerii politicieni cu Andi Cristea, membru al Parlamentului European – PSD, Siegfried Mureşan, membru al Parlamentului European – PMP, Maria Grapini, membru al Parlamentului European –  vicepreședinte PC, mai precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de