Nechifor: „Impreuna cu UNPR, PC şi PPDD formam o alianta care sa asigure stabilitatea politica in consiliile locale”


Intră acum și în grupul de

Decizia social-democraţilor suceveni este să nu schimbe nimic în funcţionarea consiliilor locale pentru că aceste majorităţi respectă voinţa electoratului exprimată la alegerile locale din 2012, a declarat, marţi, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor. „Orice altă schimbare raportată la conjuncturi înseamnă o nesocotire a votului şi, aşa cum am militat de la bun început pentru reprezentare şi echilibru politic, asta vom face şi de acum înainte”, a subliniat Nechifor.

vartic, cioata, nechifor (1)

El a mai arătat că PSD Suceava împreună cu UNPR, PC şi PPDD vor asigura stabilitatea politică în consiliile locale din judeţ, dar că în acelaşi timp aşteaptă alături pe liberalii care sunt consecvenţi promisiunilor electorale din 2012. „Împreună cu UNPR, PC şi PPDD formăm o alianţă care să asigure stabilitatea politică în consiliile locale, dar în acelaşi timp, conform aşteptărilor electoratului care în 2012 a votat proiectul USL, aşteptăm lângă noi pe acei liberali care rămân consecvenţi cu ceea ce am spus atunci despre PDL, cei care au tăiat pensii şi salarii”, a spus Nechifor.

Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că noul partid rezultat din fuziunea PNL cu PDL va avea în judeţul Suceava două treimi din conducerea administraţiei locale şi a avertizat că înlocuirea unor viceprimari PSD ar putea duce la pierderea unor poziţii deţinute de PDL sau PNL.

Băişanu a declarat că noul partid care va rezulta din fuziunea dintre PNL şi PDL va avea în judeţul Suceava un număr de 72 de primari, din care 59 ai PDL şi 13 ai PNL, dar şi 62 de viceprimari, din care 24 PNL şi 38 PDL. „În prezent avem un echilibru în administraţia judeţeană care, dacă majoritatea PNL-PDL va funcţiona, reprezintă două treimi din administraţia locală şi din Consiliul Judeţean”, a spus liderul PNL Suceava.

El a arătat că dacă majoritatea PNL-PDL va funcţiona, înlocuirea punctuală a unor viceprimari PSD doar pentru a promova ”un cetăţean x sau y” ar putea genera reacţia PSD şi astfel, fie PNL, fie PDL, ar putea pierde funcţii similare în alte localităţi.


Intră acum și în grupul de