Balan: Procesul de fuziune PNL-PDL isi continua parcursul „firesc şi legal” conform deciziilor celor doua partide


Intră acum și în grupul de

Lucrurile sunt foarte clare în ce priveşte fuziunea PNL-PDL, a declarat, vineri, vicepreşedintele PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, „Se află în plin proces de elaborare Statutul, programul politic, programul de ţară al noului partid, dar şi protocolul de colaborare PNL-PDL până la decizia instanţei de înscriere a noului partid”, a spus parlamentarul sucevean, care este responsabil cu fuziunea PNL-PDL pentru Regiunea Nord-Est.

Balan a arătat că a fost organizată o întâlnire PNL-PDL în formatul de opt regiuni şi a dat asigurări că la nivel naţional lucrurile au intrat pe un făgaş normal. „În ceea ce priveşte fuziunea, lucrurile sunt foarte clare. Hotărârea politică este parafată prin Congres de PNL, urmând ca lucrul acesta să se întâmple şi la noi. Până la sfârşitul lunii iulie va fi desemnat candidatul unic, iar în luna august vom organiza o Convenţie Naţională să ratificăm deciziile luate atât privind fuziunea cât şi candidatul unic”, a spus deputatul.

ioan balan

El a mai declarat că pentru membrii de partid, pentru simpatizanţii PDL şi PNL şi pentru electoratul de dreapta cel mai important este că acest proiect de fuziune este izvorât din dorinţa de a da României un preşedinte de dreapta. „Parcursul acestei fuziuni dintre PNL şi PDL, începând cu hotărârea politică a celor două partide şi terminând cu hotărârea judecătorească ce va consfinţi înscrierea noului partid are o anumită inerţie”, a recunoscut Bălan.

Viceliderul democrat-liberal a adăugat că experienţa arată că astfel de fuziuni pot dura între cinci şi şapte luni, iar în aceste condiţii, lucrurile îşi urmează parcursul firesc şi legal, iar partidele sunt pregătite pentru participarea la alegerile prezidenţiale într-o alianţă electorală. „Această alianţă electorală va avea până la sfârşitul lunii iulie un nume ce va cuprinde obligatoriu PNL şi PDL, siglele, dar cel mai important este că va susţine un singur candidat”, a spus Bălan.

El a precizat că deşi în mod practic PNL şi PDL vor acţiona ca un singur partid, la alegerile prezidenţiale vor participa ca alianţă pentru că procedurile juridice de înregistrare a fuziunii se întind pe o perioadă mai lungă.


Intră acum și în grupul de