Noile majoritati formate de PDL si PNL in judetul Suceava nu au ca principal obiectiv schimbarea unor lideri PSD


Intră acum și în grupul de

Noile majorităţi formate de PDL şi PNL în judeţul Suceava nu au ca principal obiectiv schimbarea vicepreşedintelui PSD al CJ sau a viceprimarilor PSD din localităţi, ci susţinerea în comun a proiectelor de hotărâre pe care aceste formaţiuni le doresc.

Surse din PDL şi PNL Suceava au declarat pentru NewsBucovina.ro că scopul imediat al constituirii noilor majorităţi nu îl reprezintă înlocuirea din funcţii ale unor membri ai PSD.

„Decât să facem un efort pentru a înlocui un vicepreşedinte al CJ Suceava, mai bine ne coordonăm acţiunile ca la rectificarea bugetară care urmează să fie făcută să asigurăm finanţare pentru localităţile cu primari PDL sau PNL şi care au fost văduvite de fonduri de când PSD e la putere”, au spus sursele citate.

pnl pdl

Totodată, cele două partide nu exclud însă înlocuirea, punctual, a unor viceprimari PSD, dar doar acolo unde aceştia nu sunt doriţi de comunitate.

„Nu are sens să ne agităm acum să facem modificări pentru un an şi jumătate. Mai bine mai aşteptăm iar oamenii noştri să obţină un mandat complet după locale”, au mai spus sursele politice.

Există însă posibilitatea ca după alegerile prezidenţiale noua majoritate să se poziţioneze mai puternic în localităţi pentru a obţine un rezultat bun la alegerile locale din 2016.

„Ne dorim o mai bună poziţionare în judeţ după alegerile prezidenţiale pentru că importante vor fi alegerile locale din 2016 şi cele parlamentare când va trebui să obţinem o majoritate pentru guvernare”, au mai precizat sursele.

Reprezentanţii PNL şi PDL din judeţul Suceava urmează să se întâlnească peste o săptămână pentru a stabili planul de acţiune.

În 26 iulie, Convenţia Naţională a PDL ar urma să voteze pentru fuziunea cu PNL, iar în 29 iulie ar urma să fie anunţat şi candidatul comun al celor două formaţiuni la Preşedinţia României.


Intră acum și în grupul de