Ovidiu Dontu: Un grup infractional organizat vrea sa-si faca mendrele la Termica


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ovidiu Donţu, preşedinte al organizaţiei municipale PSD, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că la Termica SA, societate aflată în insolvenţă, sunt persoane care au pus ochii pe activele acesteia şi vor să-şi facă mendrele, dar că el pregăteşte o plângere penală.

Donţu a spus că înfiinţarea parcului industrial din zona Termica iniţiat de el şi municipalitate este întârziată de un litigiu pe terenurile Termica, dar consideră că acest „grup infracţional organizat” nu-şi poate face mendrele, iar de la anul va începe înfiinţarea parcului industrial pentru că e nevoie de crearea de noi locuri de muncă.

 

Donţu a explicat că a intrat în posesia planului de reorganizare al Termica SA şi că s-au evidenţiat vinovăţii şi management defectuos în toate perioadele.

„Pierderea e imensă”, a spus Donţu care a subliniat că pierderea nu se mai poate recupera.

El a subliniat că în planul de reorganizare se arată că activul net pozitiv nu reflectă în mod corect activitatea economică a companiei, ceea ce înseamnă că Termica şi-a supraevaluat activele pentru a putea obţine credite bancare atât timp cât s-a putut pentru a îndepărta pericolul falimentului.

 Ovidiu Dontu 1

Ovidiu Donţu a mai declarat că creditorii caută tot felul de variante pentru a obţine cât mai mulţi bani şi că pun presiune pe municipalitate prin procese şi diferite alte acţiuni.

O primă acţiune a grupului despre care vorbea a fost cea de anul trecut când, la ora 11 Termica a virat 5,4 milioane de lei pentru cumpărarea de certificate verzi, ca la ora 12 să depună cererea de intrare în insolvenţă, a spus Donţu care a explicat că banii respectivi erau destinaţi pentru plata salariilor compensatorii pentru disponibilizaţi.

Donţu a mai spus că o a doua întrebare pe care şi-a pus-o a fost legată de unele societăţi care deşi se prezintă ca şi creditori obişnuiţi, doresc să ia activul Termica, iar ceilalţi să rămână cu buza umfaltă.

El a arătat că se încearcă în acest sens ca ANAF, ACET sau TPL să nu-şi primească banii, dar societăţile respective să preia terenurile sau celelalte active ale Termica, între care staţia de transformare de 110 kV.

„Adică ANAF să nu-şi încaseze sute de miliarde, ACET să rişte să intre în faliment pentru că nu-şi încasează 100 de miliarde, sau chiar şi TPL, care are de recuperat un miliard, să nu primească banii, dar ei să pună mâna pe nişte active pe care apoi, să le închirieze municipalităţii dacă facem parcul industrial”, a spus Donţu.

Ovidiu Donţu a mai declarat că a întocmit o plângere penală în acest caz la care se mai adaugă noi fapte şi că va fi depusă când se adună toate elementele.

Senatorul PSD a opinat şi că Termica nu poate participa la licitaţia pentru distribuţia şi transportul energiei electrice pentru că e în insolvenţă şi are datorii la bugetul de stat.


Intră acum și în grupul de