Initiativa legislativa: Senatorul Dontu vrea ca asociatiile de proprietari sa primeasca un comision din sumele pe care le colecteaza in numele firmelor de utilitati


Intră acum și în grupul de

Ovidiu Dontu profilSenatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, a declarat, vineri, că a elaborat o iniţiativă legislativă pe care o va înregistra la Parlament prin care prestatorii de servicii publice, chiar şi cele concesionate, să plătească un comision asociaţiilor de proprietari care încasează contravaloarea serviciilor de care beneficiază abonaţii din asociaţia respectivă. „Acest comision ar urma să fie cuprins între 0,2-1 la sută în funcţie de serviciul prestat şi numărul de abonaţi ai asociaţiei”, a spus Donţu.

Parlamentarul social-democrat a explicat că propune această iniţiativă legislativă după ce, la audienţe, numeroşi cetăţeni s-au plâns de valoarea mare a facturilor pe care le au de achitat în care sunt incluse şi cheltuielile de funcţionare ale asociaţiei de proprietari. „Aceste asociaţii de proprietari prestează şi activităţi în favoarea unor firme de prestări servicii publice colectând contravaloarea serviciilor prestate către membrii asociaţiei. Cred că dacă firmele de servicii publice ar trebui să-şi angajeze personal pentru a colecta aceste sume de bani de la fiecare apartament costurile ar fi destul de mari. Dacă vor plăti un comision vor ajuta şi asociaţiile de proprietari să-şi susţină cheltuielile de funcţionare, iar membrii asociaţiei ar plăti mai puţin”, a spus Donţu.

Iniţiativa legislativă urmează să fie înregistrată la Parlament la începutul sesiunii parlamentare, a spus senatorul PSD care şi-a exprimat încrederea că va fi susţinută de toate grupurile politice.


Intră acum și în grupul de