Lider PSD solicita rectorului USV amendamente pentru Legea educatiei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al organizaţiei judeţene PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, joi seara, în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV, că a solicitat rectorului Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava, prof. univ.dr. Valentin Popa, să-i propună amendamente la Legea educaţiei.

Donţu a spus că a văzut că rectorul USV a declarat că rectorii universităţilor de stat nu au fost consultaţi la emiterea ordonanţei de urgenţă care a adus 97 de schimbări Legii educaţiei, motiv pentru care l-a contactat pe profesorul universitar Valentin Popa pe care l-a rugat să prezinte amendamente la această lege.

Ovidiu Dontu 1

„L-am sunat pe rector şi l-am rugat să formuleze amendamente pe care să le susţin şi care să fie pe placul mediului universitar”, a spus Donţu.

El a arătat că ordonanţa de urgenţă urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, iar dacă există articole care sunt contestate, acestea vor fi modificate.

Ordonanţa de urgenţă privind modificarea Legii educaţiei nu a fost discutată la ultimul Consiliu Naţional al Rectorilor de la sfârşitul lunii mai, a declarat, joi, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), Valentin Popa. „Nimic, nici un aspect de acolo nu a fost discutat cu acea ocazie”, a spus Popa, într-o conferinţă de presă, menţionând că doar Biroul CNR a avut acces câteva zile la conţinutul acestei ordonanţe.

El a apreciat că în textul ordonanţei sunt şi lucruri bune, dar că nu au fost solicitări ale universităţilor de stat. „Nimic de acolo nu a fost solicitat de universităţile de stat. Multe dintre lucruri nu aveau caracter de urgenţă”, a spus Popa.

Rectorul USV a adăugat că nu vede nicio urgenţă nici în modificarea textului privind mandatul rectorilor. „De ce suntem noi, rectorii de la stat întrebaţi, când nu există nicio urgenţă pentru că majoritatea mandatelor expiră în 2016. Alte mandate, ale altor rectori, de la universităţile private expiră repede şi poate ar trebui să vă îndreptaţi atenţia asupra lor şi să vedeţi de ce au ajuns să facă lobby pentru modificarea unui articol de lege fără să ne întrebe pe noi. Universităţile private s-au adunat la Dimitrie Cantemir şi au solicitat ministrului Educaţiei aceste modificări, inclusiv cu modificarea de mandat. Nu noi”, a declarat Popa.


Intră acum și în grupul de