Deputatul Constantin Galan a plecat de la PNL la partidul lui Tariceanu la o luna dupa ce declara ca ramane liberal


Intră acum și în grupul de

UPDATE: Constantin Galan a declarat că s-a înscris în PLR şi că va conduce organizaţia teritorială Suceava a partidului care se înfiinţează sub conducerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

El a arătat că a numit un Birou Interimar, dar a evitat să spună din cine este condus.

Galan a explicat că a decis să părăsească PNL după ce acest partid a fuzionat cu PDL.

El consideră că în urma fuziunii a rămas doar numele de Partid Naţional Liberal în timp ce Statutul şi doctrina noului partid sunt ale PDL.

Constantin Galan susţine că doreşte să continue proiectele USL şi a menţionat că PLR se va afla într-o relaţie de colaborare cu puterea politică pentru punerea în aplicare a proiectelor USL până în 2016.

Preşedintele PLR Suceava a recunoscut că la congresul de constituire au fost invitaţi mai mulţi consilieri locali şi judeţeni ai PNL, dar a evitat să spună care dintre aceştia au dat curs invitaţiei şi au fost în sală.

„Eu am venit doar cu un grup de colegi liberali din Rădăuţi”, a explicat Galan care a adăugat că probabil în sală să mai fi fost şi alţii, dar că nu i-a văzut, iar aceştia oricum au venit în calitate de invitaţi şi nu de membri ai noului partid. El însă speră că se va modifica legislaţia astfel încât aceştia să poată veni în PLR fără să fie sancţionaţi prin pierderea mandatului.

Deputatul Constantin Galan a părăsit PNL şi participă, vineri, la constituirea Partidului Liberal Reformator condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Galan a confirmat că participă la congresul partidului şi a menţionat că va face mai multe precizări după încheierea acestuia.

Deputatul Constantin Galan s-a retras din toate funcţiile din partid în data de 15 iulie fiind nemulţumit de conducerea judeţeană a PNL.

constantin galan

În 30 iunie el declara: „Sunt stabil. Liberal sunt şi liberal voi rămâne”.

Declaraţiile le făcea după congresul PNL care l-a ales preşedinte al PNL pe Klaus Iohannis.

 

„Conform rezultatului congresului, asta e voinţa liberalilor. Mergem mai departe. Nu putem întoarce rezultatul. E dorinţa celor mulţi”, spunea atunci Constantin Galan.

 

 


Intră acum și în grupul de