Sedinta tensionata a Consiliului Local Suceava. Noua alianta PNL-PDL vrea sa arate ca a preluat conducerea municipiului


Intră acum și în grupul de

O şedinţă tensionată se prefigurează luni la Consiliul Local Suceava unde noua Alianţă Creştin Liberală PNL-PDL care deţine majoritatea cu 15 consilieri locali vrea să arate că de acum conduce municipiul Suceava.

Astfel, potrivit ordinii de zi, urmează ca în şedinţa de luni să fie înlocuit viceprimarul PSD Gavril Varvara cu un membru al noii alianţe, cel mai probabil Lucian Harşovschi, fost viceprimar până în 2012, dar vor fi schimbaţi şi reprezentanţii CL Suceava în AGA de la ACET SA şi de la TPL. Un punct important este şi decizia privind continuarea procedurii de desemnare a noului operator care va distribui şi transporta agentul termic în municipiu.

Înlocuirea viceprimarului PSD a provocat nemulţumire în rândul membrilor organizaţiei municipale PSD Suceava care va acţiona pe toate căile pentru a împiedica o asemenea decizie, inclusiv prin neparticiparea la şedinţă şi determinarea unor consilieri locali din ACL să absenteze astfel încât să nu se realizeze cvorumul necesar.

În schimb, ACL Suceava acţionează pentru a se asigura că toate deciziile stabilite în comun de liderii suceveni ai PNL şi PDL să fie puse în aplicare. Consilierii locali care ar încerca să negocieze cu PSD şi nu se vor prezenta la şedinţă sau vor vota altfel decât a decis conducerea alianţei, vor fi excluşi şi îşi vor pierde mandatul de ales local.

De remarcat este că pentru consilierii ACL sunt pregătite mai multe locuri în AGA de la ACET şi de la TPL.

Astfel, prin proiect de hotărâre se decide înlocuirea membrilor AGA din TPL şi numirea altor trei membri în conformitate cu noua pondere politică din CL Suceava prin crearea majorităţii ACL, se arată în expunerea de motive. O decizie asemănătoare ar urma să fie luată şi în cazul AGA a ACET SA Suceava unde vor fi numiţi noi cinci membri din partea Consiliului Local.

În ceea ce priveşte operatorul care va asigura transportul şi distribuţia agentului termic, proiectul de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali propune continuarea procedurilor de selecţie cu firma Thermonet SRL, singura care s-a calificat în urma primei etape a licitaţiei.

consilieri suceveni 2

În acest caz, Termica SA, societate aflată în insolvenţă, cere CL Suceava să suspende procedura de selecţie a unui nou operator motivând că există o recomandare în acest sens din partea ANRSC care a şi prelungit cu un an licenţa de operare pentru această firmă.

Reprezentanţii Termica SA susţin că activitatea de transport şi distribuţie a agentului termic a fost concesionată pentru această societate în 1999 pe o perioadă de 30 de ani şi că nu se impune înlocuirea operatorului atât timp cât Tribunalul Suceava a avizat planul de reorganizare, iar ANRSC a prelungit până în 2015 licenţa de operare.

Pe de altă parte, firma de avocatură Boştină şi Asociaţii, care reprezintă Thermonet SRL, arată că ANRSC a făcut „recomandarea” privind continuarea operării cu Termica SA fără să ia în considerare mai multe documente existente la dosar şi că se impune continuarea procedurilor de desemnare a unui nou operator.


Intră acum și în grupul de