Dragnea: sa adoptam un act normativ prin care in 2 saptamani toti alesii locali sa opteze partidul unde sa activeze


Intră acum și în grupul de

LIVE TEXT

Vicepremierul Liviu Dragnea a sosit la Suceava cu o ora intarziere fata de programul anuntat.

Dragnea a mers direct in biroul presedintelui CJ Suceava, Cătălin Nechifor, in timp ce prefectul Florin Sinescu, parlamentarii si primarii PSD si ACL asteptau in sala de sedinte a CJ.

microbuze scolare

Catalin Nechifor:

„Ii multumesc dlui Dragnea pentru ca onoreaza o promisiune la foarte scurt timp. Nu cred ca au trecut doua luni de cand ne-am intalnit aici la cea mai reusita discutie dintre un ministru si alesii locali. Azi avem lucruri clare si certe. CJ si ministerul au lucrat la fiecare proiect solicitat de dvs. Am incercat sa gasim cea mai buna solutie pentru finantari. Sunt localitati care pot acum sa inceapa proiecte noi in special pe apa canal si drumuri.

Azi înmânăm cheile la alte 16 autobuze şcolare. Alte două au fost primite direct de la Bucureşti. Tot azi livrăm  o autospeciala care intervine la inaltime in spatii urbane.

In aceasta perioada de toamna, pentru noi prioritatea nu sunt alegerile prezidentiale. Ne intereseaza, evident, cine va fi presedintele tarii insa munca noastra, indiferent de culoarea politica, trebuie sa se desfasoare pe proiectele europene.”

Liviu Dragnea:

„Venim direct de la Tulcea. Am estimat gresit si nu am tinut cont de vreme. Am vrut sa vin neaparat azi pentru a pune in practica o parte din discutiile de data trecuta. Vreau sa aveti garantia ca ceea ce vorbiti cu noi si cu mine, in orice intalnire pe care o vom avea, ne respectam angajamentele si sa fie foarte clar ca nu tinem cont de culoarea politica a alesilor locali. Localitatile au nevoie de dezvoltare indiferent de cine conduce localitatea.

Incepem finantarea pentru 18 camine culturale, vrem cel putin un camin in fiecare localitate rurala din tara. Asta face parte din dezvoltarea satului romanesc.

Vor mai veni inca 20 de microbuze scolare in judetul Suceava. E exact numarul solicitat de dvs.

Daca mai apar solicitari, vom prevedea finantare pentru anul viitor. Ne intereseaza ca nici un copil din tara asta care doreste sa mearga la scoala sa nu o faca prin viscol si ploi.

Azi discutam despre 66 de contracte de finantare la care se adauga unul deja semnat pentru Dumbraveni.

Daca in perioada urmatoare, si l-am rugat pe presedintele CJ sa aiba o discutie cu toti primarii, daca ajungeti la concluzia ca mai aveti nevoie de alte proiecte ce mai pot fi finantate in acest an le astept la minister ca sa putem demara procedurile legale. Vrem sa nu mai existe localitate rurala care sa nu aiba cel putin un proiect de dezvoltare, va informez public ca parlamentarii de aici din sala au o activitate loiala fata de judet.”

Primar Milisauti, Mircea Laurus :

„Multumim pentru ce ati aprobat in oras. Sunt 2,5 km de drum, sunt bune si alea. Poate pe parcurs vor mai veni si altele, dar daca doar atat au meritat cetatenii de la noi care luptam din 2000 si cu pusca si cu cureaua lata ca sa ramana in partid. De 8 ani nu mi-a dat nimeni un leu. Am o scoala de 10 ani cu care lupt cu ea. Mi-ar mai trebui bani. Nu mai stiu ce sa mai fac si sa mai spun. Multumim totusi ca ati aprobat caminul.”

Primar Solca, Valeruţ Hofnăr Ţăranu:

„Mie as vrea sa nu imi dati cu carul cum ati dat la altii. Eu vreau cu paharul doar. Vreau finantarea Casei de cultura”.

Primar Dolhasca, Maria Cojocaru :

„Ma bucur ca pot sa va abordez direct. La noi, e Manastirea Probota, care e inceputul circuitului din Nordul Moldovei. Acolo se afla o scoala in constructie care din 2008 nu o pot duce la sfarsit. Rugaminte ca din fondul de rezerva daca se poate face ceva. Acolo arata oribil.”

Primar Vatra Dornei, Ilie Boncheş:

„Va promit ca nu sunt pacatos si va astept in centrul Dornei ca sa vedeti ca e cel mai frumos din judet. Dorinta mea ar fi sa scapam de praful din Dorna si sa ne ajutati cu asfaltarea catorva strazi. In rest, daca vreti sa va puneti bine total cu cei sfinti ar trebui si Cazinoul facut.”

Primar Scheia, Vasile Andriciuc :

„Am un pod de pe soseaua de centura a Sucevei ce trebuie neaparat reparat. Am adus o comisie de la Prefectura si am facut expertiza tehnica si daca nu obtinem finantare urgent riscam sa blocam municipiul Suceava la iarna.”

Liviu Dragnea:

” Eu, in general, nu prea o vad pe Elena Udrea. Mi-ati adus aminte de Udrea. Basescu e director de campanie a dnei Udrea. Am primit foarte multe solicitari si sesizari din tara de la multi alesi locali si judeteni care semnaleaza ca devine pregnanta o situatie. Se instaleaza instabilitate in administratia locala generata de aparitia unor partide si multi primari pecare nu ii condamn, care sustin un partid nou sau altul. Sunt probleme cu majoritatile.

Ma gandesc daca nu ar trebui sa luam modelul din 2006 si sa adoptam un act normativ in care in 2 saptamani toti alesii locali sa opteze unde doresc sa activeze alesii locali. Atunci au fost 45 de zile. E nevoie sa se limpezeasca scena politica. Vrem sa nu avem sincope in sedintele de CL sau CJ si sa ne trezim in 2 ani in blocaje institutionale. Voi prezenta premierului varianta asta de lege.

Nu sustinem migratia politica, dar nu putem sta indiferenti de dragul unora care nu stiu ce se intampla in viata reala. Eu vreau ca fiecare comunitate sa se dezvolte. Eu care merg in comune vad altfel. Vorbim de 2 saptamani in care sa se limpezeasca lucurile. Migratia in fapt s-a intamplat. Eu nu vreau sa fiu ipocrit. Suntem in miezul unei migratiii politice in fapt. Trebuie limpezita situatia asta. Nu cred ca in 2014 cineva se mai gandeste cineva la procese de intentie. Vrem sa introducem perioada asta in care daca opteaza pentru alt partid nu isi pierde mandatul. Daca vrem sa limpezim situatia din administratia locala si avem curaj, trebuie adoptata o ordonanta de urgenta.”


Intră acum și în grupul de