Balan: „Nu avem nevoie de nici un primar sau consilier judetean sau local de la nici un partid”


Intră acum și în grupul de

balan 2-2013

Liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, a denunțat public orice interes al partidului faţă de vreunul dintre aleşii locali din judeţul Suceava, ca urmare a intrării în vigoare a OUG prin care aceştia pot alege în termen de 45 de zile partidul din care vor face parte până la finalizarea mandatului.

„Noi vrem să păstrăm ce avem. Nu avem nevoie de nici un primar sau consilier judeţean sau local de la nici un partid. Nu participăm la această degringoladă”, a declarat vineri, preşedintele organizației municipale suceava a PDL, Ioan Balan, în cadrul unei conferințe de presă.

El a arătat că o parte dintre primarii şi consilierii locali ai PDL au fost deja contactaţi şi li s-a propus să treacă la PSD. „Li s-a promis că le va fi angajată soţia şi copiii pe diverse posturi, numai dacă în perioada asta vor trece în curtea PSD. Unora li se promite rezolvarea unor probleme cu statul”, susţine liderul democrat-liberal, care a și dat citire unui mesaj venit de la unul dintre consilierii locali ai PDL dintr-o comună suceveană în care se spunea că  „s-au băgat PSD-iştii prin noi pe aici ca peştii piranha. Merg până la 2.500 lei pe consilier. Au început de marţi seara”.

Balan a refuzat să facă public numele consilierului de la care a primit respectivul mesaj.

Mai mult, chiar el a acuzat tandemul Cătălin Nechifor, presedinte al CJ- Florin Sinescu, prefect al judeţului de faptul că alături de parlamentari ai PSD au început o campanie de racolare a aleșilor locali de la PDL și PNL.  „Din acţiunile de până acum ale prefectului, numai apolitic nu este. Umblă cu preşedintele CJ exact cum umblă dascălul cu popa. Nu am informaţii că umbla direct el la aceste acţiuni de colaborare. Oamenii au fost contactaţi de preşedintele CJ şi parlamentari”, a mai spus Ioan Balan.

El consideră că această abordare a aleşilor locali ai PDL creează o bulversare şi doar iluzia rezolvării unor probleme. „Oamenii ăştia au fost în campanii electorale şi au avut adversităţi politice. Nu pot fi mutaţi la buton dintr-o parte în alta în 45 de zile. Lucrurile nu se rezolva aşa”, este de părere deputatul sucevean, care a ţinut să sublinieze că OUG a fost dată împotriva firii şi va fi atacată şi declarată neconstituţională.

El a mai precizat că pe parcursul celor 45 de zile, PDL nu va mai face schimbări în niciuna dintre localităţile judeţului Suceava. „Regulile jocului au fost schimbate în timpul jocului. In politică, lucrurile se joacă. Aşteptăm să treacă cele 45 de zile şi să vedem câţi au plecat şi câţi sunt între scaune şi atunci vom gestiona lucrurile. Amintiţi-va în 2000-2004 câti primari avea PD. Şi cum a pierdut lamentabil premierul Năstase, la acea vreme, alegerile”, a încheiat Ioan Balan.


Intră acum și în grupul de