„Trag un semnal de alarma ca acelasi lucru se va putea petrece si la alte primarii”. Vezi la ce se refera primarul municipiului Falticeni, Catalin Coman


Intră acum și în grupul de

catalin coman 2Gheorghe Catalin Coman, primarul municipiului Falticeni:

„Vreau sa supun atentiei opiniei publice un fapt petrecut la Falticeni, dar nu e doar acolo cazul. Vineri a avut loc sedinta ordinara a CL si a fost dezbatut un proiect foarte  important pentru comunitate.

Din pacate, deciziile au fost in defavoarea cetateanului. Am propus construirea unui loc de joaca langa o scoala. Exista fila bugetara si documentatia gata si fara a avea opinii de vreun fel, consilierii de la PDL si PNL s-au abtinut si a picat proiectul.

Prin votul politic se ingradeste dreptul copiilor si parintilor de a beneficia de un loc de joaca. Am fost sunat de consilieri PNL si unul dintre ei mi-a spus ca ii este scarba de ce s-a petrecut, dar a fost obligat de conducerea partidului. Primarul Coman trebuie obstructionat in tot ce face ca sa nu castige puncte.

Aveam in program anul acesta 6 locuri de joaca. 5 au fost rezolvate, unul nu. Alianta raului, PNL-PDL, ar trebui sa le fie rusine. Sa le fie jena.

Anul acesta am investit cam 2,3 milioane de lei pentru refacerea scolilor din oras. Consilierii PNL si PDL s-au abtinut. Inclusiv viceprimarul liberal s-a abtinut cu toate ca am discutat cu el si nu a avut nici un cuvant de spus. Trebuie ca primarul Coman sa nu aiba realizari. Trag un semnal de alarma ca acelasi lucru se va putea petrece si la alte primarii. Nu e corect. Electoratul va sanctiona foarte dur aceste derapaje.

Va veni o campanie electorala unde va fi reprezentantul PSD si cel al Aliantei raului si trebuie sa nu existe realizari de partea primarului PSD. Asa gandesc cei de la PDL si PNL. Ii cred sincer pe cei care m-au sunat dintre consilerii PNL ca le este rusine sa dea ochii cu oamenii. Cei care gandesc ca vor sa faca ceva pentru comunitate ii astept cu drag sa vina la vot si sa se alature noua asa cum am promis in campanie.

Consilierii sunt timorati acum de faptul ca ii pot da afara de la partid. OUG care se va da cu consilierii cred ca este foarte buna pentru ca nimeni nu e fortat sa faca ceva. Vom debloca proiecte importante pentru administratia locala. Opozitia nu are argumente acum. Pur si simplu s-au abtinut. Consilierii locali daca doresc sa vina la noi, vor fi discutati democratic la partid si vom decide.

O spun tuturor ca va fi reluat, la urmatoarea sedinta de CL, proiectul. Falticenenii au nevoie de locul acesta de joaca.

Alt lucru cel putin ciudat. O sa va vorbesc despre o prostie care s-a intamplat. Un alt proiect (cand banii veniti de la Guvern, 62.000 lei pentru plata hotararilor judecatoresti ale profesorilor) a fost votat impotriva de consilierii locali PNL si PDL. Guvernul Boc care taia pensiile si salariile revine in actualitate. E o prostie extraordinara. Nu s-a mai pomenit sa nu poti sa le dai oamenilor banii pe care ii merita pentru ca PDL si PNL nu doresc asta.

Nici unul dintre consilieri nu a intrebat ce e cu banii sau pentru ce sunt ei. Profesorii nu isi vor primi banii pentru ca nu i-am putut prinde in buget din cauza consilierilor din Alianta Raului. Boc revine prin urmasii sai. Nu avem precedent pentru asa ceva. Banii sunt, dar nu ii putem da. Nu exista vreo explicatie.

Vom propune poate intr-o sedinta extraordinara sa mai incercam sa votam. Culmea e ca doi consilieri de la PDL sunt foste cadre didactice, iar de la PNL, unul.

Centura Falticeniul e doar o poveste frumoasa care se vehicula inainte de 2012. Am fost la Guvern si nu exista asa ceva.”


Intră acum și în grupul de