Primarul de Falticeni vrea sedinta extraordinara pentru ca proiectele blocate de „alianta raului PNL-PDL” sa fie rediscutate


Intră acum și în grupul de

Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Gheorghe Cătălin Coman, analizează posibilitatea convocării unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local în care să fie repuse pe tapet două proiecte de hotărâre care nu au trecut în şedinţa ordinară de vineri, după ce consilierii locali ai PNL şi PDL s-au abţinut de la vot. Este vorba despre proiectul privind construirea unui loc de joacă pentru Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” şi repartizarea a 62.000 de lei primiţi de la Guvern pentru plata unor drepturi salariale câştigate în instanţă, către cadrele didactice.

catalin coman

Într-o conferinţă de presă susţinută luni, edilul-şef fălticenean i-a acuzat pe consilierii PNL şi PDL că formează o „alianţă a răului” blocând astfel proiecte importante pentru comunitate. „Vineri a avut loc sedinţa ordinară a CL şi a fost dezbătut un proiect foarte  important pentru comunitate. Din păcate, deciziile au fost în defavoarea cetăţeanului. Am propus construirea unui loc de joacă lângă o şcoală. Exista fila bugetară şi documentaţia gata şi fără a avea opinii de vreun fel, consilierii de la PDL şi PNL s-au abţinut şi a picat proiectul. Prin votul politic se îngrădeşte dreptul copiilor şi părinţilor de a beneficia de un loc de joacă. După şedinţă, am fost sunat de consilieri PNL şi unul dintre ei mi-a spus că îi este scârbă de ce s-a petrecut, dar a fost obligat de conducerea partidului”, a declarat Coman.

În ce priveşte celălalt proiect privind repartizarea unor sume de bani pentru cadrele didactice care a picat, primarul municipiului Fălticeni a arătat că „nici unul dintre consilieri nu a intrebat ce e cu banii sau pentru ce sunt ei”. „Profesorii nu îşi vor primi banii pentru că nu i-am putut prinde în buget din cauza consilierilor din Alianţa Răului. Boc revine prin urmaşii săi. Nu avem precedent pentru aşa ceva. Banii sunt, dar nu îi putem da. Nu exista vreo explicaţie. Culmea e că doi consilieri de la PDL şi unul de la PNL sunt foste cadre didactice”, a spus Cătălin Coman.

El a mai ţinut să precizeze că vede cu ochi buni OUG privind migraţia aleşilor locali. „Vom debloca proiecte importante pentru administraţia locală”, a încheiat primarul municipiului Fălticeni.


Intră acum și în grupul de