Tariceanu nu a reusit sa convinga deocamdata nici un membru PNL sa treaca la PLR


Intră acum și în grupul de

Nici un membru al PNL Suceava nu şi-a depus adeziunea la PLR odată cu vizita de două zile din judeţ a liderului PLR, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele interimar al organizaţiei precizând că adeziunile vor fi depuse începând cu zilele următoare, dacă va fi cazul.

Spre deosebire de alte judeţe unde lideri liberali au anunţat că se înscriu în PLR când în zonă a venit Călin Popescu Tăriceanu, la Suceava situaţia a fost diferită deşi Tăriceanu susţine că mulţi dintre liberali s-au plâns de cum funcţionează PNL.

Tăriceanu a spus într-o conferinţă de presă că bilanţul întâlnirii de miercuri seara de la Gura Humorului este bun.

„În perioada următoare aştept adeziunile pentru a deveni membri la liberalii reformatori. Cred că trebuie să le dăm libertatea să facă opţiunile. Fiecare va anunţa când crede de cuviinţă. Dar, în Suceava, pot spune că e un teren foarte favorabil şi există nemulţumiri de ce s-a întâmplat în PNL”, a spus Tăriceanu.

 

El a declarat că a înfiinţat PLR pentru că nu mai împărtăşeşte aceleaşi valori cu cei din PNL.

„PNL  s-a schimbat. Azi, PNL e o formaţiune eterogenă, fără o etichetă bine definită şi mânată de interesele unor lideri şi nu de valori sau principii. Asta e realitatea. Îşi pierde în continuare toată identitatea politică. Când s-a pus problema suspendării preşedintelui, Iohannis a şters cu buretele istoria politică a ultimilor ani. Băsescu a căutat să distrugă PNL. Iohannis nu are nimic împotrivă”, a declarat Tăriceanu.

 

La conferinţa de presă organizată joi de Tăriceanu a participat şi liderul interimar al PLR Suceava, deputatul Constantin Galan care a declarat că aşteaptă ca în perioada următoare să vină şi adeziunile la PLR din partea unor membri PNL.

Întrebat ce tradiţii liberale apară, în condiţiile în care a fost membru PD, Galan a precizat că a activat mai mulţi ani în PNL.

La conferinţă au asistat şi consilierii locali municipali PNL Suceava Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu, dar nici unul dintre ei nu a anunţat că se înscrie în PLR.

 tariceanu, galan PLR boroianu (2)

Aproximativ 80 de persoane din judeţele Suceava şi Botoşani au participat, miercuri seara, la Gura Humorului, la o întâlnire cu preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, care a venit însoţit de foştii ministri liberali Daniel Chiţoiu şi Cristian David.

Pe lângă primarul liberal din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, în sală s-au mai aflat între alţii fostul subprefect liberal sucevean, Constantin Harasim, consilierul judeţean PNL Cristina Teodorovici, inspector şcolar general adjunct, consilierul local liberal Vasile Mocanu, director al Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, consilierul local Corneliu Vornicu, primarul din Siret, Adrian Popoiu, primarul din Dumbrăveni, Ioan Pavăl, însoţit de cei patru consilieri locali PNL din comună, dar şi fostul preşedinte al PNL Suceava din 2008, Philip Rozopol.

 

Liderul PLR a întârziat mai mult de o oră la această întâlnire, iar liberalii care vor să părăsească PNL în favoarea PLR au avut discuţii între ei privind pasul pe care îl fac, nu toţi fiind convinşi că fac cea mai bună alegere, dar se încurajau unii pe alţii, recunoscând cu jumătate de gură că se alătură în acest fel de PSD.

 

Unii dintre aceştia se consolau că mai bine merg spre Tăriceanu decât să stea în PNL care acum, la Suceava, a fost preluat din nou de Gheorghe Flutur care este în continuare la fel de combativ şi care a ameninţat că cei care nu se aliniază noilor comandamente îşi pot pierde funcţiile, dar şi că acesta este în continuare doritor de laude din partea membrilor de partid.

 plr tariceanu

Cei care au participat la această şedinţă, mai puţin Harasim şi Teodorovici, au fost în ultimele luni contestatari ai conducerii actuale a PNL Suceava în special a lui Alexandru Băişanu. Harasim şi-a pierdut funcţia de subprefect după ce PNL a ieşit de la guvernare, iar Teodorovici nu vrea să piardă funcţia de inspector şcolar general adjunct.

 

Din grupul contestatarilor a lipsit însă primarul liberal din Fundu Moldovei, Toader Zdrob, care este un reper pentru liberalii suceveni.

 

 


Intră acum și în grupul de