Ponta desemnat candidat la Presedintie printre intreruperi dese de conexiune la primul Congres on-line al PSD FOTO


Intră acum și în grupul de

Victor Ponta a fost desemnat, vineri seara, candidat al PSD la Preşedinţia României la primul congres on-line al partidului, la Suceava participând în sala Casei de cultură, la acest eveniment 885 de delegaţi.

Manifestarea a început cu o conferinţă judeţeană a PSD Suceava, iar în acest timp organizatorii încercau să stabilească o legătură stabilă pentru transmisiunea în direct a întrunirii de la Alba Iulia unde se afla conducerea PSD.

În debutul conferinţei judeţene PSD Suceava au vorbit invitaţii din partidele aflate la guvernare alături de PSD.

Între cei care au luat cuvântul a fost preşedintele UDMR Suceava, Clara Hapenciuc, care a vorbit despre democraţie şi de modul în care partidele pot coopera.

Liderul PC Suceava, deputatul Cezar Cioată, a făcut sala să zâmbească vorbind de idealurile USL, el fiind ales deputat iniţial din partea PPDD. El a spus că trebuie să se bată cu regimul Băsescu până la capăt

„Vă cer să pune împreună efortul comun. Dezbinaţi nu vom reuşi niciodată. Sigur va fi că Băsescu nu va mai fi preşedinte. A doua veste bună că nu vom mai fi o societate în care să se propage dezbinarea şi ura. Avem o echipă aici, PSD, UNPR, PC şi mai nou PLR. Ne dorim să fim pe primul loca şi asta înseamnă că ne-am făcut datoria. Am foarte mare încredere că la Suceava vom câştiga”, a spus Cioată.

Liderul interimar al PLR Suceava, deputatul Constantin Galan, a vorbit şi el de spiritul USL şi de angajamentul luat în 2012.

El a spus că PLR vrea păstrarea majorităţilor din consiliile locale şi Consiliul Judeţean şi că susţine şi „majoritatea grupurilor parlamentare”.

Liderul PPDD Suceava, Traian Tudor a arătat că preţuieşte organizaţia PSD Suceava şi speră că această organizaţie va creşte.

El crede că în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se vor înfrunta Victor Ponta şi Dan Diaconescu.

După discursurile invitaţilor s-a trecut la lucrările Conferinţei judeţene PSD Suceava, iar cei 885 de membri prezenţi au votat toţi pentru desemnarea lui Victor Ponta drept candidat la Preşedinţie.

Cei prezenţi au stabilit, prin vot, să fie şi delegaţi la Congresul on line al PSD.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a le-a mulţumit membrilor PSD prezenţi pentru că din 2011 au reuşit împreună să aibă succes în toate rundele de alegeri, fiind câştigate toate bătăliile electorale.

ponta nechifor conferinta judeteana

El a amintit că 2013 a fost un an fără alegeri şi că PSD s-a concentrat pe administraţie şi şi-a exprimat încrederea că anul 2015 va fi un an liber de acte electorale când „vor curge” banii din proiectele cu finanţare europeană.

„Nu mulţi credeam că din aproape preşedinte, Antonescu să devină aproape nimic, dar s-a întâmplat şi USL s-a spart. Cu toată mândria am apreciat ce aţi făcut fiecare dintre dumneavoastră şi că v-aţi făcut datoria şi nu aţi fost politicieni care aţi provocat ceartă şi scandal. Avem conştiinţa votului dat de oameni”, a spus Nechifor.

El a subliniat că pe formatul USL la care s-a raliat UNPR, de la un scor de 44 la sută la alegerile locale, PSD a ajuns în Suceava la 53 la sută.

Nechifor a mai spus că Suceava va vota Victor Ponta care este de departe cel mai bine plasat candidat la aceste alegeri.

Ulterior a început congresul on-line al PSD, dar conexiunea era de slabă calitate iar membrii PSD din sala din Suceava nu au înţeles ce se întâmpla în sala din Alba Iulia de unde se coordona congresul.

O parte dintre participanţi au părăsit sala şi au mers pe terasa din faţa Casei de Cultură sau chiar spre casele lor, iar organizatorii au reuşit ulterior să se asigure măcar sunet coerent, pe imagini preluate de pe Antena 3 şi care erau transmise cu întârziere mare faţă de sunet.

În aceste condiţii membrii PSD Suceava au audiat discursul de candidat al lui Victor Ponta şi chiar au aplaudat unele declaraţii ale acestuia.

După încheierea discursului preşedintelui PSD, întrunirea de la Casa Culturii s-a încheiat, social-democraţii suceveni grăbindu-se spre case.


Intră acum și în grupul de