Partidul Verde Suceava acuza deteriorarea sistemului de invatamant. Confirmarea e chiar modul de redactare al comunicatului transmis presei


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a Partidului Verde, Dan Acibotăriţă, a transmis, duminică, un comunicat de presă în care critică deteriorarea învăţământului românesc.
Confirmarea că învăţământul românesc se degradează de mulţi ani este chiar modul în care a fost redactat comunicatul de presă transmis de Acibotăriţă, comunicat pe care îl prezentăm integral:

„COMUNICAT DE PRESĂ
Partidul Verde filiala jud. Suceava, consideră că învăţământul românesc pe an ce trece, se deteriorează în mod vizibil, fără ca cineva să întreprindă ceva.
Dupa 1989 statul român, prin miniştrii educaţiei, au făcut în aşa fel încât calitatea învăţămâtului să coboare sub cota zero. Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, politicienii români au mers pe principiul: cine nu are carte nu are minte şi-l putem manevra foarte uşor. Obiectiv realizat în procent de 80%.
Din nefericire, lipsa educaţiei din România va avea repercusiuni în viitorul apropiat, atunci când ţara noastră va deveni, în mod cert, una bananieră, cu alte cuvinte vom ajunge categoric „preşul Europei”.
Dacă ne uităm pe ultimul clasamentul Internaţional al Universităţilor 2013 vom observa că patru universităţi din România sunt incluse în top 800 mondial, dar suntem în picaj cu 100 de poziţii faţă de anul trecut, iar căderea se repetâ de mai bine de 4 ani.
Un alt obicei prost, care a devenit o tradiţiei în România, este deblocarea de fonduri pentru renovarea de şcoli, licee sau grădiniţe, cu o săptămână înainte de 15 septembrie. Acest lucru face ca imobilul unde se va desfăşura actul de învăţământ să nu fie finalizat, ceea ce duce la îngreunarea activităţii specifice unei şcoli, ori a unui liceu sau grădiniţă.
De asemenea, Partidul Verde Suceava a observat că unitatea şi curajul românilor au crescut în ultima perioadă. Şi asta datorită acţiunilor întreprinse de leaderii maghiari prin solicitarea Ţinutului Secuiesc.
Orice român în sinea lui este un mare patriot. Orice român îşi iubeşte istoria, patria, drapelul, iar ceea ce se întâmplă în zona judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş, îl revoltă pe orice român. Dacă leaderii udemeriştii vor merge mai departe pe acest drum, vor avea surpriza neplăcută ca cei de la Bruxelles să-i critice, iar Europa să-i evite, lucru ce va duce la izolarea lor politică.

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde
Filiala jud. Suceava”


Intră acum și în grupul de