Victor Ponta a inaugurat la Dumbraveni o gradinita pentru 190 de copii


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Victor Viorel Ponta a fost prezent duminică, în localitatea suceveană Dumbrăveni, pentru a doua oară consecutiv într-o lună de zile, de data aceasta având ca principal scop inaugurarea unei grădinițe realizate și cu sprijin guvernamental consistent.

 

Grădinița are posibilitatea să adăpostească aproximativ 190 de copii, în două schimburi, iar investiţia a fost realizată din fonduri locale, prin voluntariat, dar şi cu fonduri guvernamentale.

Victor Ponta Dumbraveni (19)

 

Deși s-a lăsat așteptat destul de mult, la sosirea sa, unul dintre preoții ortodoxi care oficiau slujba de sfințire a unității școlare i-a oferit premierului Victor Ponta icoana Sf. Ioan Iacob Hozevitul, precizând că acesta este unul dintre cei mai recenţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe Române şi că este născut în apropiere, în judeţul Botoşani, iar pentru soţia premierului, Daciana Sârbu, acesta a oferit o icoană a Maicii Domnului.

 

Vizita premierului a  fost una destul de scurtă, el păsind in interiorul grădiniţei, începând cu sala grupei mijlocii şi terminând cu sălile grupei Fluturaşilor şi apoi cea a Iepuraşilor.

 

La plecare Victor Ponta a vorbit petru cele cîteva sute de persoane care s-au adunat în faţa grădiniţei și le-a spus acestora că Guvernul a contribuit cu fonduri pentru finalizarea acestei unităţi şcolare după ce primarul comunei, PNL-istul Ioan Pavăl, i-a cerut ajutor financiar.

Victor Ponta Dumbraveni (16)

„Am făcut un rămăşag cu primarul. Am spus că-i dăm toţi banii de care are nevoie, dar dacă termină până pe 15 septembrie, vin la inaugurare şi nu cu mâna goală, ci cu un cadou”, a mai spus premierul care a arătat că atât primarul s-a ţinut de promisiune, dar şi că Guvernul a făcut cadoul promis şi a alocat un microbuz şcolar pentru această localitate.

 

El a ținut să menţioneze în discursul său și faptul că cea mai mare ”bogăție” sunt copiii.

 

„Am vrut azi să spun de aici, din Dumbrăveni un mesaj către toată ţara-dacă avem copii, dacă avem grijă de ei, dacă avem grădiniţe mai bune, şcoli mai bune, microbuze, profesori, înseamnă că avem o ţară care are viitor”, a mai declarat Victor Ponta.

 

Primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, ales pe lista PNL, a mulţumit pentru sprijinul guvernului și și-a exprimat speranța ca părinții să nu uite efortul depus de Guvern.

El a mai spus că mulţumeşte şi ministrului Dezvoltării Liviu Dragnea că a aprobat sala de sport şi căminul cultural, iar licitaţiile pentru aceste două noi investiţii se vor organiza în foarte scurt timp.

Victor Ponta Dumbraveni (18)

La Dumbrăveni au mai participat şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, care dimineaţa a inaugurat o grădiniţă în localitatea suceveană Voitinel, ministrul pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici însoţit de un viceguvernator din Cernăuţi şi primarul localităţii Mahala din regiunea Cernăuţi, dar şi deputaţii PSD de Suceava Eugen Bejinariu şi Ioan Stan, senatorii PSD de Suceava Neculai Bereanu şi Ovidiu Donţu, senatorul UNPR Mihai Neagu, deputatul PC Cezar Cioată, deputatul PLR Constantin Galan, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, primarul Sucevei, Ion Lungu şi prefectul Florin Sinescu.

Deși foarte scurt ca și perioada de desfășurare evenimentul a suscitat interesul intregii clase politice locale ce face parte din coaliția de guvernământ, aici fiind incluși și membrii și simpatizanții PLR.

Victor Ponta Dumbraveni (14)

Interesant este faptul că după inaugurarea grădiniţei din Dumbrăveni, Victor Ponta s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţilor neoprotestante şi apoi cu membri ai comunităţilor neoprotestante la Biserica Betel din localitate, moment la care presa a fost ținută la ușă, primarul Ioan Pavăl precizând că după inaugurarea grădiniţei vizita premierului este una privată.


Intră acum și în grupul de