ACL Suceava a strigat in cor pentru toata Bucovina – Klaus Johannis Președinte

Peste 1.000 de membri ai ACL Suceava si simpatizanti ai lui Klaus Johannis au umplut până la refuz sala mare a Casei Clturii din Suceava, marți seara, pentru a participa la o întâlnire cu preşedintele PNL, Klaus Iohannis, care a fost prezent la Suceava în cadrul unei campanii de întâlnire cu activul PNL şi PDL din ţară.

Demn de remarcat ar fi faptul că întâlnirea de la Suceava a avut parte de câteva pete de culoare aparte.

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (36)

Astfel senatorul PDL de Suceava, Gheorghe Flutur, care este liderul organizației județene a democrat-liberalilor a venit îmbrăcat în costum de silvicultor bavarez şi i-a urat lui Iohannis „Bun venit în Bucovina” atât în  limba română cât şi în limba germană.

Alți doi lideri naționali ai PNL, Florin Ţurcanu, vicepreşedinte PNL, a venit îmbrăcat în costum popular naţional, iar Ludovic Orban a cântat chiar la debutul discursului său o strofă din balada populară „Cântă cucu-n Bucovina”.

 

Gheorghe Flutur a ținut să aminetască celor prezenți de amprenta foarte importantă pe care au pus-o etnicii germani care au venit în Bucovina în urmă cu 250 de ani, când această zonă a fost administrată de imperiul austriac şi a subliniat că modernizarea oraşului Suceava a fost făcută în perioada în care primar a fost Franz Ritter von Loges, în timp ce arhitectul Karl Romstorfer a restaurat mai multe monumente istorice din Bucovina, dar a şi efectuat primele săpături arheologice şi a consolidat Cetatea de Scaun a Sucevei.

Liderul PDL a vorbit de asemenea și de alte beneficii ale administrării austriece în Bucovina între care a mai amintit investiţiile în băile de la Vatra Dornei, cele din câteva mine dar si gestionarea silviculturii sau introducerea cadastrului.

Gheorghe Flutur a ținut să remarce faptul că Bucovina a avut această şansă şi a beneficiat de o amprentă serioasă.

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (20)

„După 25 de ani de la Revoluţie am încercat cu mai mulţi, dar nu prea ne-a ieşit. E prea multă otravă şi vorbă în România şi cred că ne lipseşte organizarea şi administrarea”, a spus Flutur care nu s-a putut abține să nu amintească pasiunea premierului Ponta de a mânca popcorn in timp ce privește la televizor in contradictie cu pragmatismul lui Johannis.

Flutur a mai amintit că din Suceava au început revoluţiile de dreapta şi a arătat că sucevenii sunt pregătiţi să dea din nou un preşedinte de dreapta al ţării.

„Noi am mai făcut-o, aici, în Bucovina. Și o vom face din nou!”, a precizat Flutur.

Vicepreședintele regional al PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan a spus la rândul său că administrația județeană din perioada 2008-2012 a fost una care  a performat și care nu se poate compara cu lipsa de proiecte și cu amânarile succesive ale finalizării celor începute în acea perioadă. ”Soseaua de centur a Sucevei e blocată de 2 ani. De 2 ani, judetul Suceava care era un musuroi unde toate firmele de constructii aveau de lucru. Acum județul este blocat. Și nu o spunem noi o spun chiar socialiștii. Guvernarea Flutur a adus prosperitate. Acum ne este frică, dar nu fizic, de ce ar putea aduce Ponta. Până acum a suspendat legile în loc să le aplice”, a declarat deputatul sucevean.

 

 

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda, prezent și el la această întâlnire, a arătat că după ce premierul Victor Ponta şi-a luat consultant american pentru a face o demonstraţie ca în Coreea de Nord s-a întrebat dacă după 25 de ani de la Revoluţie s-a ajuns ca în vremea comunismului.

„Pentru ce am ieşit în stradă în ‘89? Am scăpat de taţi şi am dat de copii lor”, a spus Cezar Preda care a arătat că Victor Ponta are câte o poreclă în fiecare judeţ, Plagiatorul, Mincinosul sau Braconierul Şef.

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (9)

“La noi e simplu. Îl cheamă Neamţu. E singurul nume pentru care trebuie să luptăm”, a mai spus Preda care in final a recitat câteva versuri din balada populară buovineană „Cântă cucu-n Bucovina”, „Bucovină plai cu flori/ Unde sunt ai tăi feciori” arătând că toată fibra Bucovinei este plecată afară, iar Victor Ponta nici nu-i lasă să voteze pentru că el consideră că sunt 500.000 de oameni în afara ţării şi nu trei milioane de români.

Prim vicepreşedintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, a ţinut să precizeze că Klaus Iohannis va fi preşedintele tuturor românilor, oriunde ar fi ei, şi a subliniat că la mică distanţă de Suceava, peste graniţă, sunt 500.000 de români care de 60 de ani aşteaptă şi civilizaţie şi Europa şi care nu mai vor război.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a venit la microfon cântând „Cântă cucu-n Bucovina” în aplauzele asistenţei.

El le-a spus celor prezenţi că nu vede în ce secţii de votare ar putea câştiga alegerile Victor Ponta pentru că nu a făcut nimic pentru toate categoriile sociale şi că ar putea fi votat de asistaţii social care nu şi-au căutat în ultimii cinci ani loc de muncă.

„Mai ştiu unde ar mai putea să câştige alegerile. Singurele secţii de votare unde Ponta ar putea să câştige alegerile într-o Românie normală sunt secţiile de votare din puşcării pentru că, de fapt, Victor Ponta îi reprezintă pe aceia şi mai ales pe cei care urmează să intre în puşcărie”, a spus Ludovic Orban.

 

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (1)

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, cdidatul ACL la președinția României le-a spus celor prezenți în sală că oamenii au început să-l cunoască, chiar dacă unii spun că tace prea mult şi vorbeşte prea puţin.

El a mulţumit sucevenilor care au semnat pentru susţinerea candidaturii sale, arătând că din cele 2.214.000 de semnături depuse, 60.000 sunt din Suceava.

Iohannis a mai declarat că numărul de semnături depuse pentru susţinerea candidaturii sale este cel mai mare care a fost înregistrat vreodată pentru un candidat la Preşedinţia României.

Liderul liberal le-a prezentat membrilor PNL şi PDL din Suceava ce a făcut în Sibiu şi consideră că dacă s-a putut face într-un oraş, înseamnă că se poate la fel în fiecare comună şi în fiecare oraş şi va demonstra că se poate în întreaga Românie.

„Să înţelegeţi că se poate. Pe prea mulţi îi aud că spun că la noi nu se poate aşa, la noi lucrurile sunt altfel, funcţionează altfel, nu se poate rezolva. Eu vă spun că se poate. Se poate face administraţie eficientă, se poate face administraţie pentru oameni, se pot realiza mari proiecte fără corupţie şi fără scandaluri politice”, a conchis liderul PNL Klaus Iohannis.

loading...