Mai multi consilieri locali suceveni amenintati cu plangeri penale


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi consilieri locali din Consiliul Municipal Suceava s-ar putea trezi cu plângeri penale în perioada următoare pentru abuz după ce în şedinţa de joi a CL Suceava au votat împotriva constatării demisiei unui consilier local PDL şi vacantarea postului pentru ca supleantul de pe lista democrat liberalilor, Liviana Enea să fie validată pe funcţia de consilier local.

Liderul grupului PDL din Consiliul Local Suceava, Lucian Harşovschi, a declarat în emisiunea Ora de politică de la Intermedia TV că situaţia înregistrată joi în CL Suceava a fost de neimaginat pentru că grupul de consilieri PSD şi „traseişti” s-au abţinut de la vot, ceea ce, potrivit regulamentului, este vot împotrivă.

„Aşa ceva nu am întâlnit. Doar la Rădăuţi a mai fost şi s-a lăsat cu plângeri penale şi chiar arestări”, a spus Harşovschi.

El a arătat că există riscul ca cei care nu au respectat legea să fie anchetaţi penal.

„Aceşti domni de la PSD şi traseiştii politici nu au înţeles să respecte legea. Consiliul local trebuie să aibă 23 de consilieri şi nu 22”, a spus Harşovschi.

Liderul grupului PDL din CL Suceava a explicat că se aşteaptă ca această greşeală să fie reparată cât de curând în prima şedinţă a CL şi că, în caz contrar, consilierii ACL pot protesta prin neparticiparea la şedinţe până când nu se intra în normalitate şi în respectul faţă de lege.

El a mai spus că există posibilitatea ca Enea să se adreseze instanţei care să decidă validarea mandatului de consilier local, dar că aceasta va determina şi sancţionarea celor care, prin abuz, nu au acţionat pentru respectarea legii.


Intră acum și în grupul de