ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: E.On nu permite afisaj pe retelele de electricitate si de gaze naturale

E.On Moldova Distribuţie şi E.On Gaz Distribuţie nu au avizat montarea de materiale electorale pe elemente ale sistemelor de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale, iar afişajul abuziv, de orice natură (comercial,electoral, etc.)  implică riscuri multiple, atât pentru integritatea persoanelor, cât şi pentru siguranţa funcţionării şi exploatării reţelelor de distribuţie, se arată într-un comunicat al companiei.

eon

Indicatoarele de avertizare aplicate pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale (stâlpi, firide de branşament, posturi de transformare, staţii de reglare – măsurare a gazelor naturale, cutii de protecţie etc.) atenţionează asupra pericolelor pe care le prezintă intervenţiile neautorizate în aceste instalaţii, se precizează în document.

Sursa citată menţionează că acoperirea acestor indicatoare este ilegală şi îi privează pe cetăţeni de un drept fundamental de a fi informaţi asupra pericolelor, putând fi astfel expuşi la accidente ce pot avea urmări deosebit de grave.

De asemenea,  pe instalaţiile de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale sunt inscripţionate atât elemente de identificare ale acestora, cât şi caracteristici de funcţionare, distanţe de amplasare etc. Acoperirea acestora îngreunează activitatea angajaţilor, fiind necesar un timp mai îndelungat pentru efectuarea unor intervenţii în condiţii de siguranţă, mai arată E.On.

Compania subliniază că de-a lungul timpului au fost situaţii în care prin ignorarea indicatoarelor de securitate sau prin acoperirea lor, au avut loc accidente soldate cu urmări tragice.

„Aceste experienţe nedorite ne determină să-i atenţionăm pe toţi cei care intenţionează să folosească elementele sistemelor de distribuţie pentru afişaj abuziv, că vor fi direct responsabili în situaţia producerii unor accidente. Mai mult decât atât, primii ce se expun unor riscuri majore de accidentare sunt chiar cei care lipesc/montează materiale publicitare, acţionând în vecinătatea liniilor electrice aeriene sau a altor echipamente fără respectarea măsurilor de siguranţă. În acelaşi timp, intervenţiile neautorizate pot cauza şi avarii în reţelele de distribuţie, cu perturbarea alimentării cu energie sau gaze naturale a consumatorilor”, se mai arată în comunicat..

Totodată, se menţionează că îndepărtarea afişelor şi refacerea înscripţiilor de avertizare presupune alocarea unor resurse importante din partea E.ON, resurse ce sunt în mod normal alocate pentru lucrări în sistemele de distribuţie.

“Precizăm că E.ON nu a avizat montarea de materiale electorale de niciun tip pe elemente ale reţelelor de distribuţie a energiei electrice sau a gazelor naturale. De aceea, solicităm instituţiilor care răspund de verificarea respectării regulilor privind afisajul să ia măsurile legale pentru stoparea afisajului abuziv şi pentru îndepărtarea materialelor amplasate în mod ilegal”, concluzionează compania de utilităţi.

loading...