Ioan Balan: O putere totala in mana PSD si a celor de stanga ar insemna un regres total pentru tara


Intră acum și în grupul de

harsovschi, balan, doroftei

Ioan Balan, Ovidiu Doroftei, Lucian Harsovschi si Marius Zmau sustin o conferinta de presa comuna la sediul PDL Suceava.

Ioan Balan:

„Azi e ultima zi cand mai port insemnele PDL. Ma incearca o oarecare nostalgie. Nu e usor, mai ales ca am facut atatia ani politica la PDL.

De azi inainte, suntem un partid nou, format din doua partide vechi, unul istoric, altul mai nou, dar care are o istorie extrem de importanta in parcursul politic al Romaniei. Aici luam in calcul faptul ca am dat de trei ori primarul capitalei si de doua ori presedintele tarii. Azi, reuniti in PNL, cred ca vom face mult bine Romaniei si ne propunem ca un prim bine sa fie Klaus Johannis presedinte.

Am vazut o conferinta de presa in care liderii PSD spuneau de lucrurile bune facute de Ponta. Dar asta le stiu cei de la PSD, noi ceilalti romani nu le stim.

Stim doar promisiunile. Ca ne-a promis milionul de locuri de munca. Si ne gandeam ca vreo cateva zeci de mii de locuri de munca vor ajunge si la Suceava. Cand vine la Suceava Ponta doar ne proomite. Cand pleaca, noi ramanem cu ochii la soseaua de centura care e exact cum am lasat-o noi in 2012. Vedem cum iau in calcul zi de zi sa mareasca salariile bugetarilor si sa dubleze pensiile. Ce il opreste sa promita toate astea? Dar nu ne da niciodata un termen. Singurul lucru cert e soseaua de centura care avea termen si tot i s-a dat alt termen. Oare locurile de munca promise nu ar trebui duse pana la capat? Asta nu face parte din mandria de a fi premier? Ponta e mandru ca e premier? Ma uit la Suceava si vorbim de binele care se intampla toata ziua.

Imi aduc aminte cum se faceau la misto drumurile in judet. Mai lipsea TGV sa vina aici intre Suceava si Botosani. Acum se face modernizarea parcului Sipote, dar nici asta nu se poate ca nu e in proprietatea noastra. Se mai face si stadion nou. Intrebarea e daca se va face? Oare un singur om trebuie sa decida? Oare asta e prioritatea zero a orasului? Nu ar trebui si suceveanul sa isi dea cu parerea? Nu mai vorbesc de restul proiectelor nazdravane.

Ce bine e asta cand ti se intrerupe apa calda si tu trebuie sa iti trimiti copiii la scoala si iti speli copiii in lighean. Vinovat e cetateanul dupa cate vad. Suceveanul e in ADN-ul lui rau platnic. Restul au de unde plati, sunt solvabili? Locuri de munca nu sunt. Ba din contra, se inchid fabrici si ultima e cea de sticla. Oare asta face parte din mandria lui Ponta?

Daca se tot inchid fabrici, de unde ar putea oamenii astia sa fie solvabili si unde sa isi gaseasca un loc de munca? Pana acum, nu s-a pus problema pe datornicii la asociatiile de locatari si ma intreb daca nu cumva mereu a fost o componenta electorala si oamenii incurajati sa ajunga in situatia asta.

Cred ca Lungu are obligatia sa explice un lucru simplu. In 2012, Lungu sustinut de PDL, a candidat pe niste proiecte asumate politic de PDL. Atata timp a fost primar sustinut de PDL, niciodata nu s-a votat contra vreunui proiect venit din promisiuni electorale. Sa explice de ce a preferat sa darame  o majoritate construita natural de dreapta si care avea garantia unui vot majoritar in CL si prin santaj, repet, prin santaj si amenintari si oferire de tot felul de functii.

Lungu s-a simtit atras de zona rosie.  Cum va sustine echipa rosie proiectele lui Lungu cand ei in 2012 ne desfiiintau? Va abandona Lungu proiectele sau vor sustine cei din echipa rosie proiectele? Asta cu independentul e o glumita pe care nici cei de la gradinita nu o iau in calcul. Probabil ca mai are un pic de demnitate.

 Am vazut si o conferinta de presa la Spitalul Judetean, unde s-au facut lucruri extrem de bune si necesare. Dar sa avem in vedere istoricul faptelor. In 2008, cand administratia judeteana a preluat spitalul, situatia era clara. Se dorea demolarea Spitalului Vechi si nu se dorea spital nou. Aminititi-va ca PSD avea in vedere construirea uunui supermarket in curtea spitalului. Asta vroia PSD. Noi ne-am batut in CJ ca sa nu se intample asta.

Daca ar fi fost amintite trei nume, nu as fi spus astea. Unul e Cristian Irimie. Al doilea e Gheorghe Flutur si de ce nu administratorul public Irina Vasilciuc care s-a ocupat de spital.”

Lucian Harsovschi:

„Cred ca e bine ca pana la finalizarea licitatiei cu Thermonet sa nu discutam public pretului la agentul termic. E o discrepanta foarte mare intre pretul actual si cel propus de societatea care doreste sa preia transportul si distributia. Sunt sigur ca sucevenii nu isi pot achita facturile daca va fi vorba de o majorare de peste 50% a pretului. Nici Primaria nu poate sustine si o subventie mai mare. Riscam din nou sa nu mai avem investitii.”

Ovidiu Doroftei:

„Suntem in primele zile ale campaniei electorale si din pacate, perioada premergatoare a fost sub auspiciile unui act antidemocratic, OUG 55, si o spun public si deschis ca nu aleg sa fac altceva decat ceea ce mi-a fost pus ca vot de incredere din partea colegilor din partid. Nu inteleg sa pun interesul personal inaintea acestor obligatii si sa fac asa cum am fost mandatat de suceveni.

Sa spunem foarte clar ca nici un ales local care a candidat pe listele unui partid nu a ajuns acolo de capul lui. A beneficiat de votul politic dat de alegatori. Nici unul din alesii locali nu umbla cu bocceluta de voturi subsuoara si se duce cu ea catre unul sau altul dintre candidatii la presedintie.”

Ioan Balan:

„PSD la Suceava se poate mandri cu faptul ca a reusit marea performanta sa ia de partea lui cea mai valoroasa achizitie de consilieri, un om care e posesorul a 7 voturi. Asta e o mare realizare. E Brandusel Nichitean. Acum nu se mai duce lupta intre stanga si dreapta. E lupta intre minciuna si adevar si intre rau si bine. Dar binele va invinge intotdeauna. Avem garantia lucrului bine facut la Sibiu, dar si a lui Ponta ca premier.

Va trebui sa castigam batalia pentru ca viata ne demonstreaza ca o putere totala in mana PSD si a celor de stanga ar insemna un regres total pentru tara.

Pe fiecare consilier in parte care s-a declarat independent sau care au trecut la PSD s-au facut presiuni de tot felul. Nici unul nu a plecat de bunavoie. Li s-a promois mentinerea pe functie. Unora li s-au angajat rude in adminstratie. Unora li s-a promis mentinerea unor stari ilegale, e vorba de panotajul ilegal din municipiu. Dupa mine lucrurile astea inseamna santaj.”


Intră acum și în grupul de