Ioan Balan: Lungu e in zona rosie a politicii. A distrus prin santaj si amenintari majoritatea de dreapta din CL Suceava


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că primarul Ion Lungu, din care „ţâşnea” sângele albastru de liberal din tată-n fiu, de nu se ştia dacă e sânge sau s-a murdărit cu cerneală, a ajuns în zona roşie a politicii.

„Lungu s-a simţit atras de zona roşie.  Cum va susţine echipa roşie proiectele lui Lungu când ei în 2012 ne desfiinţau?”, s-a întrebat liderul PDL.

El crede că Ion Lungu va trebui să răspundă dacă va abandona proiectele cu care a câştigat alegerile sau  cei din „echipa roşie” vor susţine proiectele PDL.

Ioan Bălan a mai declarat că anunţul că este independent în cazul lui Ion Lungu este o „glumiţă” pe care nici cei de la grădiniţă nu o iau în calcul.

„Cred că Lungu are obligaţia să explice un lucru simplu. În 2012, Lungu susţinut de PDL, a candidat pe nişte proiecte asumate politic de PDL. Atât timp cât a fost primar susţinut de PDL, niciodată nu s-a votat împotriva unui proiect venit din promisiuni electorale. Lungu să explice de ce a preferat să dărâme o majoritate construită natural, de dreapta şi care avea garanţia unui vot majoritar în CL şi prin şantaj şi ameninţări şi oferire de tot felul de funcţii”, a spus Bălan.

El a declarat că pe fiecare consilier în parte care s-a declarat independent sau care a trecut la PSD s-au făcut presiuni de tot felul.

„Nici unul nu a plecat de bunăvoie. Unora li s-a promis menţinerea pe funcţie. Unora li s-au angajat rude în adminstraţie. Unora li s-a promis menţinerea unor stări ilegale, e vorba de panotajul ilegal din municipiu. După mine lucrurile astea înseamnă şantaj”, a spus liderul PDL Suceava.

Totodată, Ioan Bălan a remarcat că PSD la Suceava se poate mândri cu faptul că a reuşit marea performanţă să ia de partea sa cea mai valoroasa achiziţie de consilier, un om care e posesorul a şapte voturi.

„Asta e o mare realizare”, a spus Bălan făcând referire la anunţul că Brânduşel Nichitean, prins că a votat de mai multe ori la alegerile parlamentare din 2004, s-a înscris în PSD.

 

Deputatul democrat liberal a atras atenţia că la aceste alegeri prezidenţiale lupta nu se mai duce între PSD şi ACL, între stânga şi dreapta ci între minciună şi adevăr şi între rău şi bine.

„Binele va învinge întotdeauna”, a spus Bălan.

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (48)

El a explicat că românii au de ales între garanţia lucrului bine făcut la Sibiu de candidatul ACL Klaus Iohannis, în comparaţie cu Victor Ponta, care ca premier doar a promis şi nu a făcut nimic bun, ci doar a determinat ca economia să scadă, iar ca o consecinţă, numărul locurilor de muncă să dispară, populaţia sărăcind.

„Va trebui să câştigăm bătălia pentru că viaţa ne demonstrează că o putere totală în mâna PSD şi a celor de stânga ar însemna un regres total pentru ţară”, a mai declarat Ioan Bălan.

 

 


Intră acum și în grupul de