Nechifor: Ce livreaza PDL si PNL sunt minciuni si intoxicari


Intră acum și în grupul de

 

nechifor 5

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedinte PSD Suceava:

„Foarte multe din scolile care nu au autorizatie de functionare indeplinesc conditiile de functionare, dar au toalete in curte. Cred ca trebuie legislativ rezolvata aproblema. Se poate vedea foarte clar cand am fost la inaugurarea de scoli noi. Sunt pasi care se fac, dar lucrurile ar trebui gandite ca norme de legislative.

De foarte putine ori in doi ani si ceva am fost cu un mesaj politic in spate. De multe ori am comunicat ca presedinte administrativ. Din cand in cand e nevoie sa intram si cu mesaje politice. Am vazut abordari in zona ACL, dar sa nu creada cineva ca nu am putea polemiza. Sa nu creada ca nu putem veni cu ironii. Doi ani de mandat am dedicat-o administratiei. Am vazut ieri o intreaga tevatura la ACL legata si de spital si alte teme care sunt false si minciuni dovedibile.

Citesc un ziar din 2008, 15 martie. In pagina 7, citim un articol despre ce se dorea la Spitalul Judetean. Se spune in ziar ca PSD si PNL nu vor un supermarket la Spitalul Judetean. Ce o fi avut ca informatie comunicatorul de la PDL nu inteleg. Ce livreaza PDL si PNL sunt minciuni si intoxicari.

Nu vreau o polemica mai brutala cu dl Zmau sau alti comunicatori de la PNL-PDL. Am vazut ieri ceva de basm acolo. Lupta binelui cu raul, alianta luminii.

Sa inteleaga PDL ca aceasta campanie nu se face cu biciul si cu minciuna, ci cu lucruri facute si asumate.

Indemnizatiile persoanelor cu handicap se vor pune in plata zilele astea. Asteptam  ca sumele calculate de primari sa le putem primi de la Finante si le vom integra in rectificarea de saptamana viitoare de la CJ. Platile se fac din bugetul statului gestionat de primarii. Primariile nu si-au pus toate deoparte bani pentru aceste categorii de oameni. Guvernul face eforturi sa asigure plata.

Pe 8 august 2014, Flutur si Baisanu au declarat ca vor forma noile majoritati in CL si CJ. Din acel moment, patru sedinte de CL Suceava au fost blocate voit pentru a-si pune viceprimar PDL si a-si crea acolo nu stiu ce structura. In patru sedinte nu s-a luat nici o decizie referitoare la Termica. Sa nu vina acuma nimeni sa nu spuna ca nu au facut nu stiu ce cand ei au blocat sedintele. Cei de la PDL si PNL ne-au blocat si au lasat Suceava fara caldura. Nu au unde sa arunce pisica lor.

Am ajuns in situatie de forta majora in care trebuie sa decidem. Nu e normal sa fim fortati in prag de iarna sa gasim solutii miraculoase, ca nu sunt. Vina apartine clar celor de la PNL si PDL.

Avem o situatie ciudata la Termica, un administrator special recunoscut, unul  nerecunoscut. Si eu si primarul Lungu ne gandim la solutii. Asumarea lucrurilor de la Termica e egala fiecarui consilier in parte. Fiecare consilier e obligat sa decida si sa gaseasca solutii. Din pacate, am pierdut doua luni cand putea fi reglata situatia de la Termica. Primaria trebuia sa gaseasca solutia in august, daca exista intelepciune.

Am pierdut doua luni pentru moftul cuiva de a pune un viceprimar politic. Nu cred ca acum mai putem gasi solutii de debransari si taieri individuale. Va trebui gasita o formula financiara din partea Primariei.”


Intră acum și în grupul de