Nechifor: Sucevenii nu au apă calda pentru ca PDL nu a reusit sa-l inlocuiasca pe viceprimarul PSD


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, termoficarea în municipiul Suceava se află într-o situaţie critică din cauză că PDL şi PNL au încercat timp de două luni să-l schimbe pe viceprimarul PSD al Sucevei, Gavril Vîrvara, fără să reuşească decât să blocheze şedinţele Consiliului local.

 bradatan si nechifor

Nechifor a spus că în data de  8 august 2014, liderii PDL şi PNL Suceava, Gheorghe Flutur şi Alexandru Băişanu au declarat că vor forma noile majorităţi în consiliile locale şi în Consiliul Judeţean.

„Din acel moment, patru şedinţe de CL Suceava au fost blocate voit pentru a-şi pune viceprimar PDL şi a-şi crea acolo nu ştiu ce structură. În patru şedinţe nu s-a luat nici o decizie referitoare la Termica. Să nu vină acum nimeni să nu spună că nu au făcut nu ştiu ce când ei au blocat şedinţele. Cei de la PDL şi PNL ne-au blocat şi au lăsat Suceava fără căldură”, a spus Nechifor.

El a menţionat că s-a ajuns iar într-o situaţie de forţă majoră în care autorităţile sunt puse în situaţia să decidă rapid.

„Nu e normal să fim forţaţi în prag de iarnă să găsim soluţii miraculoase, că nu sunt. Vina aparţine clar celor de la PNL şi PDL”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că împreună cu primarul Ion Lungu se vor căuta soluţii pentru ieşirea din această situaţie.

„Asumarea lucrurilor de la Termica e egală fiecărui consilier în parte. Fiecare consilier e obligat să decidă şi să găsească soluţii. Din păcate, am pierdut două luni când putea fi reglata situaţia de la Termica. Primăria trebuia să găsească soluţia în august, dacă exista înţelepciune”, a mai spus liderul PSD Suceava.

El consideră că s-au pierdut două luni pentru „un moft” de a fi numit un viceprimar politic.

„Nu cred că acum mai putem găsi soluţii de debranşări şi tăieri individuale. Va trebui găsită o formulă financiară din partea Primăriei”, a mai declarat Nechifor.

Consiliul local Suceava nu a reuşit în luna august să ia o decizie privind Termica în condiţiile în care nu s-a întrunit cvorumul de şedinţă pentru discutarea acestei probleme din cauză că PDL dorea înlocuirea viceprimarului PSD, iar consilierii PSD părăseau sala pentru a lăsa PDL şi PNL fără cvorum.

sedinta CL Suceava

După ce primarul Ion Lungu şi mai mulţi consilieri locali au părăsit PDL şi PNL s-a constituit o nouă majoritate în CL Suceava în jurul PSD, dar nici această majoritate nu a găsit până în prezent altă soluţie decât folosirea banilor de la bugetul local, la care contribuie toţi locuitorii municipiului, pentru a se plăti datorii acumulate doar de beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare şi care nu achită facturile.

 

 


Intră acum și în grupul de