Solutia Baisanu privind centrale termice pentru fiecare locuinta, imbratisata si de Partidul Verde


Intră acum și în grupul de

Soluţia prezentată din această primăvară de liderul PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, privind achiziţionarea de centrale termice proprii pentru locuinţele sucevenilor, începe să fie văzută ca viabilă de tot mai mulţi suceveni şi este susţinută chiar de Partidul Verde.

„Noi, verzii suceveni, considerăm că cea mai buna soluţie pentru apă caldă şi căldură este montarea de centrale de apartament în locuinţele sucevenilor. Acest lucru va duce la o independenţă a suceveanului de statul român, primăria mun. Suceava nu va acorda puhoaie de bani celor care produc şi transportă energia termică şi binenţeles cineva va pierde para-ndărătul”, se arată într-un comunicat semnat de liderul Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriţă.

El le aminteşte consilierilor locali cât şi primarului municipiului Suceava, că a mai trecut o săptămână fără ca sucevenii să aibă căldură şi apă caldă, iar după anumite „semne” se pare că va mai dura un timp până la apariţia lor.

Liderul liberalilor suceveni, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, a propus, în luna martie, organizarea unui referendum local privind menţinerea actualului sistem de termoficare al municipiului sau instalarea de centrale termice individuale în fiecare locuinţă, cu costuri mult mai mici din partea municipalităţii.

 baisanu

El a arătat încă din luna martie că menţinerea sistemului centralizat de termoficare şi delegarea serviciului de transport şi distribuţie unui operator privat, cu finanţarea din partea municipalităţii a reabilitării reţelelor de termoficare este „un tun” pe care sucevenii îl vor plăti 20 de ani.

 

Într-o conferinţă de presă organizată atunci, preşedintele PNL Suceava a declarat că populaţia trebuie să se pronunţe dacă doreşte ca municipalitatea să investească în continuare 50-60 de milioane de euro în reţelele de termoficare care sunt „sită” cu pierderi de aproape 40 la sută şi care să fie predat unui operator privat care timp de 20  „să mulgă banii” din prestarea serviciului de transport şi distribuţie, sau preferă să fie instalate, cu aproximativ opt milioane de euro, centrale termice în fiecare locuinţă.

 

El consideră că într-o problemă care ţine de viitorul lor, sucevenii ar trebui să se pronunţe prin referendum subliniind că până acum s-au investit în termoficarea municipiului o sută de milioane de euro, bani cu care se putea achita gazul natural pe o perioadă de 20 de ani dacă toate apartamentele din municipiu ar fi avut centrale termice.

 


Intră acum și în grupul de