Vezi cati alesi locali suceveni si-au parasit partidul in urma aplicarii Ordonantei Dragnea

Un număr de 346 de aleşi locali au părăsit formaţiunea politică din partea căreia au candidat în 2012, în urma aplicării OUG 55/2014, arată o statistică a Prefecturii Suceava.

Astfel, potrivit sursei citate, au renunţat la partidul pe lista căruia au candidat un număr de 24 de primari, între care cei ai municipiilor Suceava, Rădăuţi şi Vatra Dornei, care au fost membri PDL şi au devenit independenţi, 25 de viceprimari, 251 de consilieri locali, 13 consilieri judeţeni, 32 de supleanţi de pe listele de consilieri locali şi un supleant de pe lista PDL la CJ Suceava.

Din cei 24 de primari care şi-au schimbat partidul, zece primari de la PDL şi şapte de la PNL au trecut la PSD, alţi cinci primari aleşi pe lista PDL şi unul al PNL au devenit independenţi, iar un primar ales independent în comuna Vicovu de Jos s-a înscris în PSD.

Dintre cei 25 de viceprimari care şi-a schimbat orientarea politică, 17 s-au înscris în PSD, din care opt provin din PDL, şase din PNL, doi care fuseseră independenţi şi unul care a fost membru PPDD.

PSD sigla

 Alţi şapte viceprimari, din care trei PDL, doi PNL şi câte unul PPDD şi PRM s-au declarat independenţi, iar un viceprimar care era independent s-a înscris în PDL.

Dintre cei 251 de consilieri locali care şi-au schimbat partidul, 133 s-au înscris în PSD, aceştia provenind din PDL şi PNL câte 47, alţi 26 de la PPDD, patru de la PRM, câte trei de la PPDD şi PER, doi de la PC şi unul de la PNDC.

PDL a mai pierdut 22 de consilieri locali care s-au declarat independenţi, în timp ce 19 consilieri locali PNL s-au declarat independenţi. S-au mai declarat independenţi 28 de consilieri locali PPDD, patru consilieri locali PSD, câte trei de la PRM şi UNPR şi câte unul de la PC, PER, PFC şi PL-PC.

De remarcat este că în PNL  s-au înscris 14 consilieri locali, din care câte doi provin din PDL şi PSD, nouă de la PPDD şi unul de la UNPR, în timp ce în PDL s-au înscris zece consilieri locali, din care câte trei de la UNPR şi PPDD, doi de la PNL, un independent şi un membru PAS.

Un număr de şase consilieri locali s-au înscris în PLR, iar cinci în PMP.

 Potrivit aceleiaşi statistici, un număr de 32 de supleanţi şi-au schimbat partidul, din care 14 s-au înscris în PSD, alţi 14 au devenit independenţi, doi s-au înscris în PNL şi câte unul s-a înscris în PC şi PDL.

 Dintre cei 36 de consilieri judeţeni, 13 şi-au schimbat orientarea politică, şase de la PNL, patru de la PDL şi trei de la PPDD, doi membri PNL şi un membru PPDD fiind primiţi în PSD, iar restul de zece consilieri judeţeni fiind independenţi.

 Un supleant de pe lista PDL la CJ Suceava s-a înscris în PSD.

În urma acestor schimbări, PNL rămâne cu doar doi consilieri în CJ Suceava, din care unul este vicepreşedintele CJ Suceava, Ilie Niţă.

 În judeţul Suceava sunt 1.794 de aleşi locali din care 114 primari, 1.528 consilieri locali, 115 viceprimari,  un preşedinte de Consiliu Judeţean, 36 de consilieri judeţeni din care doi vicepreşedinţi ai CJ Suceava.

loading...