Balan despre periplul electoral pe la biserici al primarului Sucevei: “Oare cat de josnic mai poate face politica Ion Lungu?”

„Se întâmplă ceea ce nu s-a întâmplat niciodată ca în uşa bisericii, loc sfânt de altfel pentru bucovineni, să se împartă materiale electorale în favoarea pesediştilor”, a declarat luni, liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PDL, deputatul Ioan Balan, făcând referire la periplul electoral de duminică al primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, pe la biserica Sf. Andrei din Burdujeni, Catedrala Ortodoxă Naşterea Domnului de pe Mărăşeşti şi biserica Sf. Cruce din Obcini.

“Am trăit cel mai penibil moment să-l văd pe cel mai «liberal » primar al Sucevei care nu s-a dat în lături să împartă materiale electorale de susţinere a PSD şi a candidatului Victor Ponta la biserica Sf. Andrei, la Catedrala Naşterea Domnului şi la biserica Sf. Cruce”, a spus Balan.

ioan balan 3

 “Modul josnic” în care se implică în campania electorală primarul municipiului reşedinţă de judeţ, a fost criticat de parlamentarul democrat-liberal, care a arătat că fostul democrat-liberal a ajuns să facă politică în biserici alături de liderii PSD pentru a aduce voturi candidatului PSD-UNPR-PC Victor Ponta.

 “L-am văzut pe primarul Ion Lungu care, jurat fiind că nu mai face politică, ci doar administraţie, s-a gândit că dacă o face prin biserici nu se pune. S-a ajuns prea departe. Chiar mult prea departe ca locurile sfinte pentru bucovineni şi anume mănăstirile şi bisericile, simboluri ale creştinisimului, să fie folosite în scop electoral. Biserica, locul unde oamenii vin să se roage şi să-şi găsească liniştea, a ajuns să fie tulburată de activişti mărunţi, disperaţi care vor să mai câştige un vot sau două pentru adeptul lor”, a declarat Bălan.

El se întreabă: “Oare cât de josnic mai poate face politică Ion Lungu”, arătând că a primit o mulţime de telefoane de la enoriaşii prezenţi la slujba oficiată la biserica Sf. Andrei din Burdujeni care au fost revoltaţi că nu s-a spus acolo de sprijinul de 7 miliarde de lei vechi primit de această unitate de cult cu ajutorul său.

 Totodată, liderul democrat-liberalilor suceveni a ţinut să sublinieze lipsa de implicare a primarului Ion Lungu în buna funcţionare a administraţiei locale, amintind de sincopele care au fost în furnizarea căldurii şi apei calde către populaţie. “Tot timpul primarul Lungu a spus că nu este răspunzător de faptul că sucevenii nu au beneficiat la începutul sezonului rece de apă caldă şi căldură, pasând vina pe spinarea altora. Riscul ca municipiul Suceava să rămână fără încălzire şi apă caldă în plină iarnă este în continuare foarte mare. Sucevenii trebuie să ştie că vinovatul principal este Ion Lungu şi majoritatea creată în Consiliul Local în jurul socialiştilor exact de către domnia sa”, a conchis Bălan.

loading...