Balan: Sucevenii au nevoie ca Victor Ponta sa-si aduca aminte de copilaria lui in Bucovina atunci cand imparte bugetul


Intră acum și în grupul de

„O slugărnicie fără margini”. Asta a observat vicepreşedintele regional al PDL, deputatul sucevean Ioan Balan, la vizita pe care a efectuat-o vineri, în localitatea suceveană Pârteştii de Sus, Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC la preşedintia României.

 „L-am văzut pe candidatul Victor Ponta venind în judeţul Suceava şi i-am văzut cum s-au comportat cei din PSD, care se simt datori ca de fiecare dată să dea dovadă de o slugărnicie fără margini. L-am văzut pe Victor Ponta mergând spre locul unde a copilărit, o veritabilă Via Dolorosa (n.r. – Drumul Crucii din Oraşul Vechi din Ierusalim) a judeţului Suceava, dar şi la casa în care a copilărit şi care automat trebuie să devină casă memorială”, a remarcat liderul PDL, sfătuindu-i pe social democraţii-suceveni să-i pregătească o surpriză liderului PSD, Victor Ponta, şi să transforme casa din localitatea Pârteştii de Sus în care şi-a petrecut o vacanţă de vară în casă memorială.

ioan balan

Potrivit lui Ioan Balan, noua casă memorială a lui Victor Ponta din Pârteştii de Sus s-ar adăuga la alte două obiective turistice importante pentru PSD, respectiv casa memorială a lui Nicolae Ceauşescu din Scorniceşti şi casa în care s-a născut fostul primar PSD din Rădăuţi Mihai Frunză, în localitatea botoşăneană Hilişeu – Crişan, pe care acesta a transformat-o singur în propria casă memorială.

 „Dacă în trecut l-am avut pe Ceauşescu cu a lui casă memorială, iar apoi pe primarul din Rădăuţi care şi-a făcut propria casă memorială, de ce nu l-am avea şi pe premierul Victor Ponta cu această casă memorială, în care, în copilărie, şi-a petrecut o vacanţă de vară”, a spus Balan.

 El a adăugat că ceea ce s-a întâmplat la vizita de săptămâna trecută a lui Victor Ponta în comuna Cacica, la Pârteştii de Sus, poate fi calificat doar ca „nişte glumiţe ieftine”. Ioan Balan a declarat că sucevenii au nevoie ca Victor Ponta să-şi aducă aminte de copilăria lui în Bucovina şi de cât este legat de aceste locuri atunci când premierul împarte bugetul şi când ar trebui să aloce fonduri pentru proiectele din judeţul Suceava. „Eu cred că sucevenii au nevoie de atenţia lui Victor Ponta atunci când împarte bugetul, iar atunci când îşi aminteşte de copilăria lui petrecută în Bucovina ar trebui ca asta să se regăsească în fonduri pentru multitudinea de proiecte care stau prin sertarele primăriilor, pentru co-finanţarea proiectelor europene, pentru finalizarea şoselei de centură a Sucevei, dar şi pentru finanţarea celei de-a doua şosele de centură, de la Bosanci – Ipoteşti – Salcea. Acestea sunt lucrurile extrem de importante pentru Suceava”, a mai declarat Balan.

 El a mai precizat că tot la Cacica, premierul Ponta a vorbit şi despre cât de mult îşi doreşte să refacă USL, comparându-l în determinarea pentru a realiza acest lucru cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. „Victor Ponta ne spune că vrea să refacă USL. Văd aceeaşi determinare ca şi la Putin, care vrea să refacă URSS, lucru care nu se va întâmpla niciodată”, a încheiat Ioan Balan.


Intră acum și în grupul de