Vicepresedintele PDL Ioan Balan: PSD si Victor Ponta vor ca Biserica sa i se inchine

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord Est, deputatul Ioan Bălan, consideră inadmisibilă modalitatea prin care PSD încearcă să atragă Biserica în campania electorală pentru a-l sprijini pe candidatul Alianţei Socialiste, Victor Ponta.

Ioan Bălan a declarat, marţi, că Victor Ponta a ajuns la paranoia şi se crede Dumnezeu.

„Ponta a ajuns la paranoia şi se crede Dumnezeu în ţară asta, fiind înconjurat de Ghiţă, Dragnea şi Oprea care se cred arhangheli”, a spus Bălan.

El a arătat că după ce la alegerile europarlamentare PSD a folosit Biserica, agăţând  bannere cu imagini ale mănăstirilor din Bucovina peste care au pus sigla PSD, acum la alegerile prezidenţiale au folosit direct pe slujitorii Bisericii şi pe aleşii locali pentru a transmite mesaje politice din faţă altarelor.

ioan balan 3

Bălan a făcut referire la recentele mesaje care au ajuns în presă transmise de un lider PSD din Satu Mare, arătând că PSD are acelaşi mod de a face politică în toată ţara.

„L-am auzit pe preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, care ameninţă că dacă preoţii nu dau mesaje în biserici favorabile lui Ponta le vor fi date soţiile şi amantele afară din serviciu”, a spus Bălan.

Liderul PDL a adăugat că situaţia este similară şi la Suceava unde primarul Ion Lungu face presiuni la Biserici şi împarte pliante în uşa bisericii cu Victor Ponta.

„Mulţi oameni mi s-au plâns că este de netolerat comportamentul lui Ion Lungu, iar unul chiar mi-a spus că de 2000 de ani altarul bisericilor a fost pentru închinăciune la Dumnezeu şi nu pentru închinat la Ponta”, a spus Bălan.

El a subliniat că o astfel de situaţie nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 25 de ani.

„Asta ne arată disperarea cu care Ponta doreşte să câştige şi că cei din PSD sunt dispuşi pentru asta să subordoneze PSD-ului absolut toate instituţiile statului, inclusiv Biserica.  Numai că PSD nu înţelege un lucru, că dacă celelalte instituţii din stat sunt subordonate direct lui Ponta, Biserica nu se închină decât lui Dumnezeu”, a conchis Bălan.

loading...