Dontu: „Nimeni nu poate impune unui parlamentar la ce data sa acorde un vot, ce fel de vot sa acorde si mai ales sa nu citeasca ce voteaza”


Intră acum și în grupul de

Ovidiu Dontu 1Ovidiu Dontu, senator PSD de Suceava:

„Am facut o conferinta de presa replica la diversiunea initiata de Iohannis si pusa in aplicare de fiecare filiala ACL. Sunt bucuros sa va spun ca eu constat ca pe aceasta tema a amnistiei si gratierii sunt indreptatit sa vorbesc. Pentru ca am vazut, azi, parlamentarii care au taiat pensiile romanilor, carora li s-au alaturat cei carora un album cu Bucovina nu trebuie prea bine cercetat, sa ne dea lectii.

Sunt senatorul care a votat impotriva acestei legi a aministiei si nu permit sa mi se dea lectii din partea celor de la ACL. Cu ce tupeu, dle Flutur, ati aparut in conferinta de presa sa vorbiti de legea asta cand dvs. aveti zero prezente in Parlament in iunie, septembrie si octombrie? Cu ce tupeu convocati cand nu veniti la lucrarile Parlamentului. E un act de o demagogie fara seaman.

Sper sa nu gasim vreun membru PDL printre cei care au votat pentru trecerea acestei legi.

Cu legea asta Relu Fenechiu fugea pe culoarele Parlamentului doar- doar o gasi pe cineva dispus sa o voteze. Le spun cate ceva din procedurile parlamentare si ma refer la Senat. Art. 37  prevede ca minim 5 membri sau un grup parlamentar pot convoca Biroul Permanent care trebuie sa aiba o ordine de zi inregistrata. Trebuie apoi o Comisie de fond sau 2-3 comisii de aviz, care apoi convoaca reprezentatii Guvernului pentru a afla punctul lor de vedere. Dupa asta si avizul Consiliului legislativ pentru elemente de neconstitutionalitate, se trece inapoi in Comisii.

Dle Iohannis, se pot face toate lucrurile astea in 24 de ore? Asta doar ca sa aveti dvs. teme pentru campanie? Va spune asta un senator care a participat la sedinte. Nimeni nu poate impune unui parlamentar la ce data sa acorde un vot si ce fel de vot sa acorde si mai ales sa nu citeasca ce voteaza. In Parlament, votul nu e imperativ. Cateva lucruri poate sa le faca Iohannis. O spune un senator care a votat ca Mora sa plece din Senat pentru ca e incompatibil.

Dle Iohannis, aveti un membru in Comisia juridica, un coleg, Chiuariu, care a fost deja condamnat. Cereti, va rog, demisia din Parlament a lui Chiuariu.

Nu voi cere niciodata deputatului Balan sa merg la Hram la Sf. Mina sau sa merg la slujba la Sf. Andrei. Sunt un om care a fost la Muntele Athos si nu am nevoie de aprobarea deputatului ca sa fac lucrul asta. Cat despre prezenta primarului Lungu, sunt stupefiat cum Balan musca mana care l-a facut parlamentar. In viata lui nu ajungea parlammentar daca nu era Lungu si voturile sale. Dar nu e pentru prima oara cand se face asa ceva in politica.

Atacandu-l pe Lungu in legatura cu Biserica a facut cea mai mare greseala din viata lui. L-a pus pe Iohannnis intr-o lumina nepotrivita si apoi va spun numai doua lucruri spuse de preoti despre asta: dle Balan, in Biserica Sf. Andrei, preotii au spus ca Lungu e ctitor fara sa fi cerut nimeni asta si la Sf. Mina in cadrul slujbei, la predica, preotul a spus ca din cele 18 hramuri nu a participat la trei, cam tot la cate nu a fost si IPS Pimen. „


Intră acum și în grupul de