Acasă Politica Liderul organizatiei municipale PSD Suceava sare in apararea lui Ion Lungu

Liderul organizatiei municipale PSD Suceava sare in apararea lui Ion Lungu


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, a declarat, joi, că Ion Lungu este un sprijinitor real al bisericilor din municipiul Suceava în replică la acuzaţiile aduse de deputatul Ioan Bălan care l-a acuzat pe primarul Sucevei că a ajuns atât de jos încât face campanie electorală în biserică.

dontu 16



„Atacându-l pe Lungu în legătură cu Biserica a făcut cea mai mare greşeală din viaţă lui. L-a pus pe Iohannnis într-o lumina nepotrivită şi apoi vă spun numai două lucruri spuse de preoţi despre asta: Domnule Bălan, în Biserica Sf. Andrei, preoţii au spus că Lungu e ctitor fără să fi cerut nimeni asta şi la Sf. Mina în cadrul slujbei, la predică, preotul a spus că din cele 18 hramuri nu a participat la trei, cam tot la câte nu a fost şi IPS Pimen”, a declarat Donţu.

El a mai spus că nu va cere niciodată acceptul deputatului Ioan Bălan să meargă la Hram la Sf. Mina sau la slujba la Sf. Andrei.

„Sunt un om care a fost la Muntele Athos şi nu am nevoie de aprobarea deputatului că să fac lucrul acesta”, a spus Donţu.

Deputatul Ioan Bălan a declarat într-o conferinţă de presă că niciodată nu s-a ajuns ca în campania electorală să fie folosit altarul bisericilor pentru împărţirea de materiale electorale cum face în prezent Ion Lungu.

„Ion Lungu spunea că se va dedica administraţiei, dar s-a dedicat cu totul şi s-a pus la picioarele PSD. L-am văzut cât de jos poate să coboare”, a spus Ioan Bălan.

El l-a mai acuzat pe primar că a convocat şedinţe cu părinţii în şcoli unde le-a spus acestora să voteze cu candidatul PSD.

„Ion Lungu, un politruc PSD-ist şi câţiva membri PSD erau miraţi că părinţii părăseau sala”, a spus Bălan.

El a arătat că primarul Ion Lungu a recurs la unele acţiuni josnice în campania electorală.

„Lungu, cu o nesimţire ieşită din comun, le spunea părinţilor ce va să le facă sucevenilor. Le vorbeşte despre nocturnă dintre ruinele stadionului Areni care stă să se prăbuşească. Vorbim de o bătaie de joc a acestui politruc care a înţeles că pentru interesul sau personal şi al întregii clici de lângă el ca oraşul asta să poarte denumiri. Ne-au luat parcurile acasă la ei. Au dat jos întemeietorul Sucevei şi l-au dus în boscheţi la Cetate. Ne tot promit de doi ani că îl vor sui pe un bolovan în faţă Casei de Cultură. Acum a ajuns să ameninţe că vor intră peste oameni în casă şi le vor lua butelia, aragazul, frigiderul. Asta face acest politruc, Ion Lungu”, a spus Bălan.

 

El a mai declarat că a văzut dezamăgirea oamenilor din cartierul Obcini care au ieşit de la Biserică dezgustaţi că au asistat la o şedinţa de partid ţinută de Lungu în Biserică.

Deputatul Ioan Bălan a subliniat că Ion Lungu s-a lăudat peste tot cu sumele de bani pe care le-a acordat bisericilor din municipiul Suceava fără însă să amintească faptul că sumele de bani erau alocate din buget prin amendamentele depuse de parlamentarii PDL de Suceava.

El a explicat că parlamentarii nu au dorit să îşi facă un titlu de glorie atunci când au depus aceste amendamente, dar că nu a crezut că Ion Lungu poate să aibă o asemenea atitudine.

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version