Incident electoral la Centrul de neuropsihici din Sasca Mica, unde s-a votat cu urna mobila


Intră acum și în grupul de

Un incident electoral s-a înregistrat, duminică dimineaţă, la Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap neuropsihic din localitatea Sasca Mică, unde s-a votat cu urna mobilă.

Potrivit reprezentantului ACL în Biroul Electoral Judeţean Suceava, Lucian Harşovschi, reprezentantul ACL din secţia de votare 263 a fost împiedicat să asiste la votarea din Centrul de recuperare şi reabilitare a persoanelor cu handicap neuropsihic din localitatea Sasca Mică prin utilizarea urnei mobile.

lucian harsovschi 1

Harşovschi  a arătat că la acest centru sunt 301 de cereri pentru utilizarea urnei mobile, iar reprezentantul ACL a fost oprit la poarta centrului şi nu a putut asista la modul în care se desfăşoară votul.

„Acolo au fost primiţi cu urna mobilă să intre doar reprezentantul PSD şi PPDD, în timp ce cel al ACL a fost împiedicat de director şi de paznic care l-au bruscat, l-au scos afară şi au închis poarta”, a spus Harşovschi.

Reprezentantul ACL a reclamat atât la BEJ Suceava cât şi la Poliţie incidentul, iar preşedintele BEJ a transmis preşedintelui secţiei de votare respective că urna mobilă trebuie însoţită de reprezentanţii celor doi competitori.

„Abia după o oră şi jumătate i s-a permis şi reprezentantului ACL să intre în centru, dar deja votarea se apropia de sfârşit”, a spus Harşovschi.


Intră acum și în grupul de