Numaratoarea paralela ACL: Iohannis castiga la Suceava cu 59 % din voturile exprimate UPDATE


Intră acum și în grupul de

ACL Suceava a anuntat că în urma numărătorii paralele a voturilor exprimate in municipiul Suceava la cel de al doiela tur de scrutin, candidatul ACL, Klaus Iohannis ar fi castigat cu 59 %. 

Iohannis ACL Flutur Balan Preda Negura Turcanu Ungureanu Varga (81)

 

Conform aceleasi surse, candidatul PSD a obtinut 41 % dintre voturi.

 

Candidatul ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în municipiul Suceava cu 58,9 % din voturi potrivit numărătorii paralele efectuate de ACL.

 

Potrivit numărătorii la Suceava, în cele 63 de secţii de votare, Klaus Iohannis a obţinut 33.685 voturi, reprezentând 58,9 % din voturi în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut 23.505 voturi, respectiv 41,1 % din voturi.

 

În municipiul Suceava prezenţa la vot a fost de 59,82 %.

 

Rezultatul votului in municipiul Suceava poate fi pus în legătură cu îndemul făcut de primarul Ion Lungu, care s-a dezis de PDL şi s-a alătura PSD anunţând că votează pe Victor Ponta.

Acesta, dupa ce în primul tur de scrutin a primit deja un semnal că sucevenii votează cu Klaus Iohannis, a reiterat, miercuri, intr-o conferinta de presa că va vota Victor Ponta în turul al doilea.

El i-a sfătuit pe suceveni să voteze cu candidatul care va fi preşedintele României dacă doresc ca municipiul Suceava să beneficieze de finanţări.

Sucevenii au votat insă ca viitorul preşedinte al României să fie Klaus Iohannis.

UPDATE

În colegiul de deputati Suceava 2, candidatul ACL a câştigat alegerile cu 61 la sută din voturi, restul de 39 la sută din voturi fiind obţinute de Victor Ponta.

Candidatul PSD a câştigat însă în colegiul de deputaţi Siret şi în cele două colegii din zona Fălticeni


Intră acum și în grupul de