FOTO Sucevenii au iesit in strada pentru a sarbatori victoria lui Iohannis


Intră acum și în grupul de

Aproximativ două sute de suceveni au ieșit în centrul Sucevei, duminică noaptea, în jurul orei 23.30 pentru a sărbători victoria candidatului ACL la Preşedinţia României, Klaus Iohannis.

Timp de aproximativ o oră, pe străzile municipiului, sucevenii au aclamat numele noului președinte al României, au cântat imnul țării și au cerut demisia primarului Ion Lungu.

Sucevenii au iesit in strada pentru a sarbatori victoria lui Iohannis (8)

Manifestul a pornit de pe esplanada Casei de Cultură, sucevenii îndreptându-se pentru început până în fața sediului PSD scandând „Ole, ole, ole! Victor Ponta nu mai e!”, „Ponta nu uita: România nu-i a ta!”, după care au strigat numele noului președinte al țării.

Locuitorii Sucevei ieșiți în stradă pentru a marca victoria candidatului ACL la Preşedinţia României au trecut din nou pe esplanadă, îndreptându-se spre Consiliul Județean, însă forțele de ordine nu le-au permis manifestanților trecerea, motiv pentru care s-au deplasat prin Parcul Central până spre Primăria Suceava. Până să ajungă în Areni, sucevenii au scandat „Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!”, „Iohannis, Iohannis, Iohannis Președinte!”, „Vrem o țară ca afară!” și au cântat „Deșteaptă-te, române!”.

Ajunși în fața Primăriei, manifestanții s-au revoltat împotriva edilului Sucevei, făcându-l trădător și cerându-i demisia. De asemenea, s-a scandat „Lungu nu uita: Suceava nu te vrea!”.

Bucuria față de victoria lui Iohannis i-a făcut pe suceveni, în cea mai mare parte tineri, să fluture steaguri ale României și să mulțumească diasporei pentru participarea la vot, demonstranții întorcându-se spre centrul orașului.

În continuare s-a scandat „România e țara mea și sunt mandru de ea”, „Jos comuniștii!”, Ponta nu uita, te așteaptă DNA” și „Ponta nu uita, te așteaptă Jilava!”, manifestanții chemându-i și pe cei care priveau de la geamuri să iasă în stradă și să marcheze momentul victoriei.

Bucuria manifestanților a răsunat și din trompete, fluiere, vuvuzele și tobe, iar pe esplanadă, la întoarcere, s-a cântat din nou „Deșteaptă-te, române!” și „Treceți batalioane Române Carpații”, făcându-se și o horă simbolică.

După aproximativ o oră, sucevenii s-au retras, fără a se înregistra incidente.


Intră acum și în grupul de