Prorector USV taxeaza implicarea rectorilor de la ASE Bucuresti si UMF Cluj in campania electorala


Intră acum și în grupul de

Unul dintre prorectorii Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a atras atenția pe profilul personal al unei rețele de socializare implicarea rectorilor de la Academia de Studii Economice din București și de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj în campania electorală pentru Președinție.

Mihai Dimian a remarcat implicarea politică în numele instituțiilor universitare conduse de prof.univ.dr. Pavel Năstase și prof.univ.dr. Alexandru Irimie, și nu în nume propriu.

Mihai Dimian

Redăm textul integral postat de Mihai Dimian pe pagina personală de Facebook și imaginea alăturată postării:

„Domnule Rector Prof.univ.dr. Pavel Năstase,

Domnule Rector Prof.univ.dr. Alexandru Irimie,

V-ați implicat direct în această campanie electorală ÎN NUMELE INSTITUȚIILOR PE CARE LE CONDUCEȚI și nu în calitate de persoană privată. Va invit să recitiți articolul 114 din Legea Educației Naționale și Codurile etice ale instituțiilor pe care le conduceți (spre exemplu, art. 10, în cazul ASE). Puteți să vă exprimați public orice opțiune și susținere doriți ÎNSA NU ALĂTURAȚI FUNCȚIA DE RECTOR ACESTEI SUSȚINERI. Nu ați avut mandatul comunităților pe care le reprezentați în privința acestei susțineri iar prin acțiunile dumneavoastră ați exprimat public aservirea unor instituții de stat intereselor politice. Din păcate, acest fapt nu reprezintă doar o pată pentru instituțiile dumneavoastră ci afectează imaginea întregului sistem universitar românesc, cu atât mai mult cu cât ați vorbit și în numele Consiliului Național al Rectorilor. Sper că mai există un minimum de democrație în instituțiile pe care le conduceți și că veți răspunde pentru faptele dumneavoastră.

Toate cele bune,

Mihai Dimian”

pavel nastase ASE

Contactat telefonic de NewsBucovina.ro, Mihai Dimian a declarat că postarea este un punct de vedere personal, ce nu are de-a face cu funcția deținută în universitatea suceveană, tocmai din același motiv, pentru a nu fi în aceeași situație și de a pica într-o eroare. O poziție publică va fi comunicată abia după ce problema va fi semnalată în Consiliul de Administrație.

„Acesta este punctul de vedere personal, nu pot să cad în aceeași eroare ca și ei să discut din funcția de prorector, ci este punctul de vedere personal. Sigur că o să cer anumite explicații și din partea CNR, dar prin intermediul reprezentantului nostru acolo”, a spus Dimian.


Intră acum și în grupul de