Senatorul PSD Ovidiu Dontu, nervos in Comisia juridica: “Hai dispari!”. i-a spus acesta unui senator al opozitiei


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Comisiei juridice din Senat, senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, a avut, miercuri, o reacţie dură la adresa unui coleg din comisie, membru al opoziţiei.

Potrivit pesurse.ro, situaţia a fost generată de dezbaterile la Ordonanta de Urgenţă a Guvernului 55/2014 care a permis timp de 45 de zile migraţia aleşilor locali de la un partid la altul.

În cadrul şedinţei Comisiei Juridice, spiritele s-au încins din cauză că senatorii puterii au amânat votul pentru aprobarea textului ordonanţei în încercarea de a obţine un vot majoritar în favoarea textului adoptat de Guvern, ordonanţă care însă a fost respinsă la Camera Deputaţilor.

În condiţiile în care Senatul este cameră decizională pe această speţă se doreşte ca OUG 55/2014 să fie votată în forma în care a fost adoptată de Guvern, în caz contrar existând riscul ca toţi aleşii care au trecut de la un partid la altul să fie demişi.

Senatorul PDL Marinică Dincă le-a transmis în cadrul şedinţei colegilor partea puterii că ar trebui să fie acordat un vot în cursul zilei şi să nu fie amânată o decizie.

ovidiu dontu

Cu toate acestea s-a votat amânarea votului urmând să fie analizat textul OUG 55/2014 într-o şedinţă comună a comisiilor juridică şi de administraţie care să transmită un raport comun plenului Senatului.

În finalul şedinţei, senatorul PDL Alin Tişe a declarat că a constatat că cei din PSD nu au înţeles nimic din votul românilor din 16 noiembrie pentru că în continuare încearcă să facă şmecherii şi au amânat o decizie.

„Oricum, vă asigurăm că vă vom respecta la fel cum ne respectaţi pe noi”, le-a spus Tişe senatorilor PSD care au avut o reacţie vehementă la adresa acestuia.

La părăsirea şedinţei, senatorul PDL Marinică Dincă i-a reproşat vicepreşedintelui PSD al comisiei juridice, Ovidiu Donţu, modul în care s-a procedat din partea puterii în această speţă, apreciind că nu a fost un joc corect.

 

„Nu accept să iau eu lecţii de la tine!”, i-a strigat, nervos, Ovidiu Donțu, lui Dincă, susţine sursa citată care adaugă că senatorul Dincă i-a spus lui Donţu că are obrazul gros.

 

 

„Hai dispari!”, i-a strigat senatorul PSD Ovidiu Donţu, cu vocea şi mai răstită, precizează sursa citată care menţionează că în replică, senatorul Marinică Dincă i-a arătat lui Donţu obrazul şi a plecat.

 

Senatorul Ovidiu Donţu a recunoscut incidentul, dar a precizat că sursa citată nu a redat integral şi corect dialogul.

Astfel, Donţu a menţionat că i s-a adresat lui Dincă în felul următor:” Nu accept să iau lecţii de la tine, tu viceprimarul lui Solomon proaspat arestat!” şi că nu i-a spus pur şi simplu „Hai dispari” ci a fost nuanţat :”Cred ca e timpul să dispari!”.

Senatorul sucevean a subliniat că nu a avut un ton nervos ci ”  un ton mai răstit”.


Intră acum și în grupul de