PSD Suceava:PDL arunca fumigene pentru a acoperi un conflict legat de mentinerea Adelei Baisanu la sefia CAS


Intră acum și în grupul de

Grupul consilierilor PSD din Consiliul Local Suceava consideră că demersul politicianist al PDL privind înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obicine  vrea să abată atenţia de la conflictul dintre PDL şi fostul PNL din Suceava.

Într-un comunicat de presă, PSD Suceava arată că după ce a determinat majorarea în 2014 a investiţiilor din bugetul local în şcolile sucevene PSD susţine şi investiţii în  grădiniţe moderne şi  şcoli  în toate cartierele sucevene şi pentru bugetul pe 2015

În acelaşi document se subliniază că proiectul de hotărâre al PDL în legătură cu înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obcini, care nu a fost depus timp de 10 ani cât PDL s-a aflat la conducere în municipiul Suceava şi pe plan naţional, este un demers politicianist care are menirea să acopere conflictul intern dintre PDL şi  vechiul PNL de la Suceava „care are în centrul atenţiei protecţia doamnei Adela Băişanu la şefia Casei de Asigurări de Sănătate Suceava şi a doamnei Camelia Chitul la şefia Casei de Pensii Suceava, prima protejată de deputatul Alexandru Băişanu iar cea de-a două de deputatul Ioan Bălan”.

PSD Suceava consideră că cei doi deputaţi au înţeles directiva lui Klaus Iohannis în sensul că, procedând altfel  electoratul va percepe noul PNL la putere, în sensul că nu poţi să deţii 70% din conducerea instituţiilor deconcentrate la nivelul judeţului Suceava şi să te declari în opoziţie.

„Credem că  fiecare dintre cei doi deputaţi doresc să plece din funcţii protejaţii celuilalt, dorind să rămână în funcţii proprii protejaţi. Conflictul dintre Alexandru Băişanu şi Ioan Bălan este de notorietate întrucât au depus coroane separate la monumentul eroilor în dată de 1 decembrie, după care s-au aşezat în grupuri separate la paradă de 1 decembrie de la Suceava şi s-au certat în presă cu privire la deconcentratele din judeţul Suceava”, se mai arată în comunicat.

Consiliul Local Suceava

Potrivit semnatarilor, surse din interiorul PDL au precizat că amatorismul şi lipsa de soluţii reale  a atins cote maxime la şedinţa din sediul PDL în care s-a discutat despre înfiinţarea unei grădiniţe în cartierul Obcini întrucât s-a discutat despre naţionalizarea blocului Armatei şi a blocului EON din Obcini alături de naţionalizarea sediului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava.

„Sugerăm totodată consilierilor PDL şi PNL să poarte o discuţie cu directorul PDL-PNL al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava Vasile Oşean poate reuşesc să preia sediul prin proces verbal. Considerăm că până la găsirea unei soluţii reale privind înfiinţarea unei grădiniţe în Obcini  se poate asigura prin eforturi comune funcţionarea unei grădiniţe în fosta grădiniţă de pe Aleea Trandafirilor( de lângă magazinul Bucovina actualul sediu al PDL-PNL) urmând că PSD Suceava să pună la dispoziţie un microbuz copiilor din cartierul Obcini pentru ai aduce la grădiniţă de pe Aleea Trandafirilor, care va pleca în fiecare dimineaţă la ora 7,45 din faţă bisericii sf. Cruce din Obcini”, se mai arată în comunicat.

Totodată, conştienţi că mai sunt multe de realizat, consilierii locali PSD împreună cu alţi colegi care au acceptat să se alăture iniţiativelor PSD şi-au propus  înfiinţarea unor grădiniţe moderne în cartierele sucevene cu număr mare de copii preşcolari, care să justifice aceste investiţii.

„Unul dintre cartierele sucevene care respectă această cerinţă este cartierul Obcini pentru care consilierii PSD au formulat un amendament de mandatare a Primarului  astfel încât  în termen de 90 de zile să prezinte toate soluţiile de înfiinţare a unei grădiniţe cu program prelungit în cartierul Obcini, amendament respins în şedinţa trecută de consilierii PDL şi PNL, a căror varianta unică a fost cea de preluare a sediului Agenţiei de Protecţie a Mediului, propunere considerată de către o parte dintre consilieri populistă , nefundamentata de specialişti”, se mai arată în comunicat.

Totodată, se precizează că această clădire a fost ridicată de Ministerul Mediului pe un teren concesionat de la Primărie, structura clădirii nou construite fiind specifică unui sediu al unei instituţii publice, cu laboratoare şi birouri, total neadecvată funcţionarii unei grădiniţe.

„În lipsa unor date care să prezinte cheltuielile pentru modificările necesare, a dotărilor şi a preluării legale a unei clădiri aparţinând Ministerului Mediului. Sesizând diletantismul soluţiei PDL, inducerea în eroare a sucevenilor prin omisiune sau prin necunoaşterea situaţiei propuse, consilierii PSD au solicitat primarului prezentarea mai multor variante deoarece această investiţie, conform raportului de specialitate a Primăriei,  este prevăzută în Lista proiectelor prioritare privind exerciţiul financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 pe Programul Operaţional Regional axa nr. 10 “Dezvoltarea infrastructurii educaţionale” care urmează a fi aprobat în Consiliul Local dacă consilierii mandataţi de populaţia Sucevei vor dori să pună interesul cetăţenilor deasupra unor declaraţii populist-politicianiste”, se mai menţionează în comunicat.

De asemenea, consilierii PSD solicită Primarului Sucevei elaborarea unui studiu de oportunitate pentru identificarea soluţiilor de înfiinţare şi a altor grădiniţe în alte cartiere, un exemplu fiind  centru oraşului în care numărul copiilor cu vârstă preşcolară este vizibil crescut, iar realocarea fostei grădiniţe în care îşi are sediu un partid fluctuant ar putea fi o soluţie cu adevărat viabilă.

„PSD consideră că rezolvarea unor probleme cu care se confruntă cetăţenii Municipiului Suceava nu trebuie afectată de lipsa de profesionalism  şi de  interese politice”, se arată în finalul comunicatului.


Intră acum și în grupul de