Flutur prezent la congresul CDU unde Angela Merkel a fost reconfirmată la conducerea Uniunii Creştin Democrate


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, participă la Koln, alături de co-preşedintele PNL Vasile Blaga şi de vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, la congresul CDU care, marţi, a decis cu 96,72 la sută din voturi să o reconfirme pe Angela Merkel pentru a opta oară la conducerea Uniunii Creştin Democrate(CDU).

La congres participă circa o mie de delegaţi din întreaga Germanie, dar şi delegaţii de invitaţi din alte ţări, între care România, Republica Moldova sau Ucraina, dar şi de pe alte continente.

Gheorghe Flutur a avut întrevederi cu preşedintele PPE Joseph Daul, dar şi cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz.

Flutur Merkel PDL

Liderul liberal a spus că este important de observat modelul german în economie impus de Angela Merkel, care este o poveste de succes, arătând că prin politicile cancelarului german în acest an deficitul Germaniei este zero.

„Este un succes al guvernării Angelei Merkel”, a spus Flutur.

El a menţionat că în discuţiile cu oficialii prezenţi la acest congres al CDU a fost apreciat succesul în alegerile din România pentru candidatul dreptei, Klaus Iohannis, dar că a fost apreciată şi fuziunea PNL-PDL pentru înfiinţarea unui mare partid de dreapta, fuziune despre care s-a spus că a fost făcută la timp.

Gheorghe Flutur a mai declarat că noul PNL şi CDU îşi propun întărirea relaţiilor dintre cele două partide în perioada următoare.

„Noi am mai fost prezenţi în februarie în Germania, când eram de la PDL înaintea pregătirii campaniei electorale pentru europarlamentare. Continuăm acest gen de relaţii”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de