Ardeleanu: Editia 2015 a Colocviului International „Eugen Coseriu”, organizat de USV, va avea loc sub egida „Aliantei Civilizatiilor ONU”


Intră acum și în grupul de

În calitate de membru al Comitetului Director al Alianței Civilizațiilor ONU, deputatul PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu a participat, miercuri, de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la vernisajul expoziției arhitectului Mugur KREISS intitulată “Descriptio Cantemir”, care a avut loc la sediul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

“Expoziția este un omagiu adus domnitorului și omului de cultură Dimitrie Cantemir, acum, când se împlinesc 300 de ani de când au fost scrise primele rânduri ale minunatelor sale lucrări: “Istoria Creşterii şi Descreşterii Curţii Otomane” (1714-1716) și “Descriptio Moldaviae” (1714-1716)”, a declarat parlamentarul liberal.

Sanda-Maria Ardeleanu

Ardeleanu a arătat că Alianța Civilizațiilor ONU a anunţat cu această ocazie, instituirea Diplomei Dimitrie Cantemir care se va acorda personalităților și instituțiilor care se remarcă în preocuparea pentru afirmarea spiritualității și culturii spațiului românesc, integrat celui european.

Deputatul PNL de Suceava a precizat că în octombrie 2015, tot sub egida Alianței Civilizațiilor ONU, va avea loc cea de a 15-a ediție a Colocviului Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului “Eugen Coşeriu”, organizat de Facultatea de Litere și Știinte ale Comunicării de la Universitatea din Suceava, în colaborare cu universitățile din Cernăuți și Chișinău.

Sanda-Maria Ardeleanu a amintit că sub sigla Alianței Civilizațiilor ONU, s-a desfășurat “Micul dejun cu rugăciune”, la Mănăstirea Putna, în septembrie, 2014, având ca temă: “Statul și Biserica: misiune comună pentru pace și reconciliere”. “De asemenea, s-a lansat proiectul FRANCOFONIA ROMÂNEASCĂ. RESTITUTIO și colecția de carte de la Casa Editorială “Demiurg”, “Intelectuali români de expresie franceză”, proiect susținut de Centrul de Cercetare Analiza Discursului de la Universitatea din Suceava”, a  mai menţionat deputatul liberal.


Intră acum și în grupul de